Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 8:25

Προσοχή: Χακάρανε λογαριασμό γνωστής γυμνάστριας στην Πρέβεζα και ζητάνε χρήματα μέσω Facebook

Θύμα αδίστακτων χάκερ έπεσε ο λογαριασμός του Facebook της γνωστής γυμνάστριας Ρυθμικής γυμναστικής Βάσως Ζαντραβέλη.

Ο άγνωστός ή οι άγνωστοι στέλνουν μηνύματα σε φίλους της κα. Ζαντραβέλη μέσω της εφαρμογής του messenger, ζητώντας τους να τους δώσει ο ανυποψίαστος ‘’φίλος’’  τον αριθμό πιστωτικής κάρτας γραπτώς για ένα ποσό που φτάνει μέχρι τα 20 και 30 ευρώ, ποσό όπου με μία κάρτα κλώνο οι δράστες μπορούν να πραγματοποιήσουν ανέπαφες αγορές.

Ένα τέτοιο μήνυμα ήρθε και στο δικό μας κινητό, ζητώντας να στείλουμε τον αριθμό της τραπεζικής μας κάρτας.

Εμείς λόγω και του επαγγέλματος υποψιασμένοι επικοινωνήσαμε με την κα Ζαντραβέλη, η οποία μας ενημέρωσε ότι έχουν υποκλέψει τον λογαριασμό του προσωπικού της προφίλ και στέλνουν μηνύματα σε φίλους της.

Μάλιστα όπως η ίδια μας ενημέρωσε ήδη πολλοί γνωστοί και φίλοι της επικοινώνησαν μαζί της και την ενημέρωσαν για την υπόθεση.

Η κα Ζαντραβέλη αμέσως πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, όπου και κατήγγειλε το περιστατικό, προκειμένου να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, προς εύρεση του δράστη ή των δραστών.

Η ίδια ζητάει συγνώμη μέσω του onprevezanews.gr από όλους τους φίλους της και τους ζητά να μην στείλουν κανέναν αριθμό στον οποιονδήποτε.

Ωστόσο η κα Ζαντραβέλη δεν είναι η μοναδική που έπεσε θύμα υποκλοπής λογαριασμού facebook.

Μάλιστα κάποιοι ανυποψίαστοι προχώρησαν και στην μεταφορά μεγάλων ποσών στους χάκερ, ποσά που φτάνουν ακόμη και τα 1000 ευρώ.

Ήδη για όλες αυτές τις υποθέσεις έχει ενημερωθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και το τμήμα ασφαλείας Πρέβεζας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Μεγάλη προσοχή δεν δίνουμε τραπεζικούς λογαριασμούς στον οποιονδήποτε μέσω facebook ή άλλων social media, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλους εκείνους που κάνουμε αποδοχή σε αιτήματα φιλίας.

Δείτε τα μηνύματα που λάβαμε εμείς οι ίδιοι:

Το onprevezanews.gr ήδη έχει ενημερώσει το τμήμα ασφαλείας Πρέβεζας και θα παραδώσει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινάει η καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου Πρέβεζας και μοιράζονται οι μάσκες

Επόμενο Άρθρο

Νέο κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης: Χάκαραν λογαριασμό και πήραν 960 ευρώ, αγοράζοντας κάρτες paysafe

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...