Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 23:24

Προς ωρίμανση έξι νέα έργα υποδομών με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Έξι σημαντικά έργα υποδομών πρόκειται να προωθήσει προς υλοποίηση το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Ηπείρου. Για το σκοπό αυτό με αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ανατέθηκε (ή ανατίθεται) η εκπόνηση εκθέσεων αξιολόγησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων σε τεχνικούς συμβούλους.

Τα υπό σχεδιασμό/μελέτη έργα είναι τα εξής:

  1. Άμεση αξιολόγηση τμήματος Φιλιππιάδας – Λούρου με σημερινές συνθήκες και με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη μελέτη/έκθεση θα εξεταστεί η προσφορότερη και βέλτιστη λύση για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα. Ανάδοχος- τεχνικός σύμβουλος αναδείχτηκε η «ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ».
  2. Ωρίμανση των έργων οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (κυκλικός κόμβος προς Πέρδικα στην ε.ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, Παράκαμψη Ν. Σελεύκειας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας Μαυρομάτι), με προϋπολογισμό 74.400 και ανάδοχο την «ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ».
  3. Μελέτη γεφυρών και cutandcover στο τμήμα Πλαταριά – Ηγουμενίτσα, επίσης με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για τη βελτίωση της χάραξης της παραλιακής οδού από Ηγουμενίτσα μέχρι Πλαταριά, η οποία παρουσιάζει συνεχώς αυξητική κίνηση κυκλοφορίας οχημάτων.
  4. Ενίσχυση – προστασία Γέφυρας Αράχθου στην είσοδο της  πόλης της Άρτας, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Η Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία εκπόνησης της σχετικής μελέτης, προκειμένου να γίνει έλεγχος της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας από εξειδικευμένο συνεργείο. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας,   εξετάζεται ακόμη και η δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινής γέφυρας παραπλεύρως.
  5. Διερεύνηση αξιοποίησης  υδατικών πόρων και εντοπισμό θέσεων ταμιευτήρων στην ευρύτερη περιοχή Σκλίβανης- Πεστών, με προεκτιμώμενη δαπάνη 31.000 ευρώ. Με τη μελέτη αυτή θα εξεταστεί η δυνατότητα συλλογής όλων των νερών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή σε κοινό ταμιευτήρα για αρδευτική χρήση.
  6. Αξιολόγηση γεωτεχνικής έρευνας (που ήδη έχει προηγηθεί) για τις ανάγκες θεμελίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων σε τμήμα έκτασης της πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά. με προϋπολογισμό 12.400 ευρώ. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο- που ήδη έχει προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης- εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για την εγκατάσταση του πρώην Κλειστού Ξιφασκίας σε έκταση 40 στρεμμάτων
Προηγούμενο Άρθρο

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: Να παλέψουν οι δημοκρατικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής αυτών που βρίσκονται σε κίνδυνο

Επόμενο Άρθρο

Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Πρέβεζα – Κ. Γιαννόπουλος «Κυριολεκτικά με τη δράση προληπτικής ιατρικής σώσαμε ζωές παιδιών»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...