Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 23:51

Προβληματισμός για την επιστροφή στα γήπεδα – Πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ για επιστροφή στην ενεργό δράση των αθλητικών σωματείων τη Γ’ Εθνικής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) πολλά είναι τα ερωτήματα που σίγουρα περιμένουν απαντήσεις από την αρμόδια αρχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα σωματεία καλούνται θα αποστείλουν έγγραφο με το οποίο να δηλώνουν την παρουσία του συλλόγου στο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο, ενώ σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν επιθυμεί να συνεχίσει αυτομάτως θα υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021, ενώ πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως τη λήξη του.

Ακόμη και αυτό όμως δεν μειώνει τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από την απραξία των συλλόγων τόσους μήνες, αλλά ούτε και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς.

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Πρέβεζα Σπύρο Ρεκατσίνα, ο οποίος ρωτήθηκε για την απόφαση της ΕΠΟ, αλλά και για το τι σκέφτεται να πράξη ο σύλλογος.”Εμείς θέλουμε να αγωνιστούμε. Δεν θα αφήσουμε τον σύλλογο να υποβιβαστεί, γιατί ίσως κάποιοι να το επιθυμούν. Στηρίζουμε τον σύλλογο τόσους μήνες με δικούς μας πόρους. Ο σύλλογος είναι καθαρός. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα” είπε ο κ. Ρεκατσίνας και συνεχίζει: ”Οι τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές που είχαμε αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο, γιατί ήταν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έπρεπε να πληρώνονται. Ορισμένοι από τους ποδοσφαιριστές μας παρουσιάστηκαν στον στρατό, ενώ κάποιοι άλλοι επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, εφόσον δεν υπήρχε πρωτάθλημα. Άλλοι πήγαν στις περιοχές όπου σπούδαζαν. Όλο αυτό λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το ρόστερ του συλλόγου, αλλά και να μην υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ορίζουν οι κανονισμοί”.

”Περιμέναμε να ξεκινήσουν και τα τοπικά πρωταθλήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας από εκεί, ούτε και αυτό γίνεται. Οπότε τι πρέπει να κάνουμε”; συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣ Πρέβεζα.

Ένα άλλο ερωτηματικό είναι το ποιος θα καλύπτει τον σύλλογο με μοριακά και rapid τεστ, απαραίτητα, προκειμένου να γίνονται προπονήσεις, αλλά και να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟ θα ζητήσει από τους κατά τόπους Δήμους να ενισχύσουν τις ομάδες των πόλεών τους, παρέχοντάς τους τόσο τα μοριακά όσο και τα radip test, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οριστική απόφαση.

Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ερωτήματα είναι πολλά και σίγουρα απαιτούν άμεσα απαντήσεις και αυτό γιατί ο χρόνος πιέζει τους συλλόγους για να δηλώσουν ή όχι συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr ο κ. Ρεκατσίνας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους προέδρους σωματείων από τον όμιλο του ΠΑΣ Πρέβεζα, προκειμένου να χαράξουν κοινή πολιτική απέναντι στο πρόβλημα.

Προηγούμενο Άρθρο

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Δυτική Πύλη & Νεκρόπολη

Επόμενο Άρθρο

Rapid test την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και στην Κοινότητα Παναγιάς

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...