Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 1:49

Πραγματικά κομψοτεχνήματα και φέτος οι Επιτάφιοι των Ενοριών στην Πρέβεζα (φωτογραφίες-βιντεο)

Η νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης πάντοτε ήταν ξεχωριστή. Νέες και νέοι ξενυχτούν για να στολίσουν τον Επιτάφιο. Ο στολισμός του είναι ένα έθιμο που γεμίζει τη ζωή μας και μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο βαθιά τη συμμετοχή μας στο Θείο Πάθος.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Ι.Ν. ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 2022

Εντυπωσιακοί και περίτεχνοι είναι και φέτος οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες της Πρέβεζας. Την Μεγάλη Πέμπτη αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας των Παθών, οι πιστοί συμμετείχαν στον στολισμό των επιταφίων χρησιμοποιώντας πανέμορφα, πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια. Όπως πάντα, πολλές χιλιάδες λουλούδια προσφέρθηκαν για να στολίσουν τους Επιτάφιους, ως επί το πλείστον από τους ενορίτες αλλά και από οικογένειες.

Στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και στα χωριά, πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στους ναούς, όπου παρέμειναν μέχρι και τα ξημερώματα. Η ατμόσφαιρα κατανυκτική και οι πιστοί προσέρχονταν για να προσκυνήσουν τους Επιτάφιους. Να σημειωθεί πως οι ναοί παρέμειναν ανοιχτοί όλη τη νύχτα από την Μεγάλη Πέμπτη προς την Μεγάλη Παρασκευή, που τιμούμε την ταφή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Ι.Ν. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2022

Σε πολλές εκκλησίες, προσφέρονταν ζεστά ροφήματα αλλά και νηστίσιμα γλυκά στους ενορίτες.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Ι.Ν. ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ 2022

Το onprevezanews.gr βρέθηκε  και φέτος σε ένα διαφορετικό οδοιπορικό, πέρασε από όλους σχεδόν τους ιερούς ναούς της Πρέβεζας, αποτύπωσε τους πανέμορφους επιτάφιους που δημιούργησαν οι πιστοί με ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Τ.Κ ΜΥΡΣΙΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ – Ι.Ν. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κώστας Λογοθέτης: ”Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικούμε πράγματα και όχι ο καθένας μόνος του” (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Με κατάνυξη και σεβασμό ο στολισμός των Επιταφίων στις ενορίες της Πρέβεζας (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...