Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 16:17

Πρέβεζα: Ο άνθρωπος που ζωγραφίζει τους Ήρωες του 1821 με…φωτιά – Δείτε ποιος είναι

Η χώρα μας διανύει το έτος εορτασμού των 200 ετών από το 1821, ένα έτος τιμής προς όλους τους Ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος.

Στην Πρέβεζα ωστόσο υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος θέλοντας να τιμήσεις όλους τους Ήρωες του 1821, τους ζωγραφίζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο…όπως την φωτιά ή αλλιώς με πυρογραφία.

Είναι μία ιδιαίτερη μορφή ζωγραφικής σπάνια στην χώρα μας, που δεν χωρά λάθη. Δημιουργείται πάνω σε ξύλο και συγκεκριμένα σε κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος λέγεται Γιώργος Ματζαμόρτος, ο οποίος για πολλά χρόνια ασχολείται με την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων  στην Πρέβεζα.

Η αγάπη του όμως για την ζωγραφική τον ώθησε να ασχοληθεί με αυτή τον ελεύθερο χρόνο του. Ξεκίνησε με πίνακες, τοπία, την φύση και έπειτα από έναν χρόνο, ο Γιώργος Ματζαμόρτος είναι έτοιμος να αποδώσει στο ξύλο οτιδήποτε δει με την μέθοδο της πυρογραφίας.

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει δεκάδες έργα που κοσμούν τόσο το εργαστήριό του όσο και το σπίτι του, με τους δικούς τους ανθρώπους να τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.

Ο Γιώργος Ματζαμόρτος μίλησε για αυτή την σπάνια μορφή ζωγραφικής στο onprevezanews.gr λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Ξεκίνησα δειλά-δειλά χωρίς να έχω σπουδάσει ή παρακολουθήσει μαθήματα. Ήταν κάτι που μου άρεσε πολλά χρόνια. Έχω ζωγραφίσει πολλούς πίνακες, αλλά πάντα ερασιτεχνικά΄΄.

Ανάμεσα στα έργα του, βλέπουμε και πολλές Αγιογραφίες όπως τον Μυστικό δείπνο, τον Ιησού, Αγίους της Εκκλησίας μας και άλλα.

Αυτό το διάστημα ο Γιώργος ζωγραφίζει με τον ιδιαίτερα μοναδικό του τρόπο Ήρωες του 1821, με πρώτον τον Αρχιστράτηγο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για να ακολουθήσουν, ο Νικηταράς, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης.

Τον Γιώργο Ματζαμόρτο τον ρωτήσαμε και για την πρόσκληση που έκανε ο πρόεδρος της Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος στον ΕΥΡΥΤΟ, έναν ακόμα καλλιτέχνη όπου με την μέθοδο του γκράφιτι, ζωγραφίζει Ήρωες του 1821 σε τοίχους.

”Είναι κρίμα να υπάρχουν ορισμένοι που να θέλουν να τα βάλουν με ένα 17χρονο παιδί. Πότε πρόλαβε να κάνει όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Είναι κρίμα να ακούω τέτοια πράγματα΄΄.

Ο Γιώργος Ματζαμόρτος δεν σκέφτεται να κάνει κάποια έκθεση, ότι κάνει το κάνει καθαρά από χόμπυ και αγάπη για την ζωγραφική.

Δείτε τον απίστευτο τρόπο με πυρογραφία

Προηγούμενο Άρθρο

Μορφές του Πρεβεζάνικου ποδοσφαίρου 40 χρόνια πίσω – Δείτε ποιοι είναι

Επόμενο Άρθρο

Με επιτυχία συνεχίζει ο Δήμος Πάργας την συμμετοχή του στην ITB – Berlin

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...