Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:02

Πρέβεζα: Μείωση στα εμβόλια- Αύξηση στα rapid test

Η Πανδημία είναι εδώ και μάλιστα στα μέσα του καλοκαιριού να χτυπά καθημερινά με 4ψηφιους αριθμούς κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Μάλιστα στην επιτροπή των επιστημόνων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγω ότι η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει και οι πολίτες να καταλάβουν ότι το μοναδικό ”αντίδοτο” είναι πλέον το εμβόλιο, στο οποίο σχεδόν οι μισοί Έλληνες να έχουν γυρίσει την πλάτη.

Στην Π.Ε Πρέβεζας μπορεί οι εμβολιασμοί να έχουν φτάσει σχεδόν 51.000, με τις 28.714 να έχουν κάνει την πρώτη δόση και 23.867 και τις δύο, όμως οι καθημερινοί αριθμοί είναι τραγικοί.

Ενδεικτικά την Δευτέρα 12 Ιουλίου μόλις 102 έκλεισαν ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση των εμβολίων και 500 να ολοκληρώσουν την δεύτερη δόση για να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr τα ραντεβού για εμβολιασμούς έχουν μειωθεί αισθητά, κάτι που προβληματίζει τους ειδικούς.

Σε αντίθεση με τους εμβολιασμούς μεγάλη αύξηση παρατηρείται στα rapid test, όπου στην Πρέβεζα γίνονται καθημερινά εκτός Σαββάτου στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, στο λιμάνι της πόλης.

Καθημερινά οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τα δωρεάν rapid test από της 09.00 έως 17.00 και την Κυριακή από της 09.00 έως της 13.00, έχοντας μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ και ένα αριθμό κινητού.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγω για αύξηση στον αριθμό ανθρώπων που κάνουν rapid test ο οποίος  ξεπερνά τους 300-350 καθημερινά.

Γιάννης Βασιλειάδης

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα” – Εκδήλωση στο Κάστρο Παντοκράτορα

Επόμενο Άρθρο

Υποβολή Εκπρόθεσμων Δηλώσεων Ιδιοκτησίας προς ένταξη στο σχέδιο Πόλης Πρέβεζας των περιοχών Άγιος Γεώργιος – Παντοκράτορα (ΠΕ9Δ) – Λευκαδίτικα (ΠΕ3Β) – Υδραγωγείο (ΠΕ4Β) – Αγία Ειρήνη (ΠΕ7Β) – Νοσοκομείο (ΠΕ5Β)– Βλάχικα (ΠΕ8Β3) και Ψαθάκι (ΠΕ19)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...