Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:24

Πρέβεζα: Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 30 πρόσφυγες σε δομή φιλοξενίας

Τουλάχιστον 30 πρόσφυγες φαίνεται πως βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα.

Ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των 600 περίπου ατόμων που φιλοξενούνται παραμένει άγνωστος προς το παρόν. Από τα 30 θετικά έχουν ανακοινωθεί επίσημα και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση τα 24, τα οποία χρεώνονται στο νομό της Πρέβεζας.

Τα 21 κρούσματα ανακοινώθηκαν την Τρίτη, μία ακριβώς βδομάδα μετά τον εντοπισμό και ακολούθησε ένα στα στοιχεία της Πέμπτης και δύο την Παρασκευή, από τα τέσσερα συνολικά που έχουν επιβεβαιωθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Η Δομή παραμένει κλειστή και υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση από την Τρίτη, όπως άλλωστε προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για τις Δομές.

Η πλειοψηφία των ασθενών της Δομής είναι ασυμπτωματικοί, ενώ τεστ διενεργούνται καθημερινά.

Τα 21 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Δομή, είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει επίπεδο επικινδυνότητας ο Νομός Πρέβεζας από πράσινο σε κίτρινο, κάτι το οποίο δημιουργεί αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Επαγγελματίες της αγοράς και υγειονομικοί, υποστηρίζουν πως μια περιοχή όπως η Πρέβεζα δείχνει τουλάχιστον άδικο να κινδυνεύει με ένα νέο lockdown σε περίπτωση αύξησης κρουσμάτων στη Δομή Φιλοξενίας της Φιλιππιάδας.

Φωτογραφεία αρχείου

Πηγή: zougla.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 23 Ιανουαρίου

Επόμενο Άρθρο

Σχολεία – Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...