Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:07

Πρέβεζα: Έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρο με 81% ποσοστό πριν το ΠΑΣΧΑ χωρίς προειδοποίηση

Απίστευτο και όμως ΕΛΛΗΝΙΚΟ το φαινόμενο, ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι ίσως και αυθαίρετα να κάνουν το κάτι παραπάνω για να δείξουν ότι είναι ευσυνείδητοι στην εργασία τους, για να έχουν επαναλαμβάνουμε ίσως και την εύνοια των προϊσταμένων τους.

Στο onprevezanews.gr λάβαμε μία επώνυμη καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία μας ανάφερε ένα περιστατικό που αφορά τον σύζυγό της, ο οποίος από το 2013 έως σήμερα λαμβάνει προνοιακό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, έχοντας ο ίδιος ποσοστό αναπηρίας σήμερα που φτάνει το 82%.

Η παρακάτω γνωμάτευση είναι η προτελευταία που είχε γίνει, καθώς η καινούρια δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ωστόσο το ποσοστό έχει βγει και έχει φτάσει στο 82% πλέον.

 

Έτσι λοιπόν από το 2013, ο πρώην ελαιοχρωματιστής από περιοχή της Πρέβεζας, ελάμβανε το μοναδικό εισόδημα που έφτανε μέχρι σήμερα το πόσο των  338 ευρώ.

Όμως το αθάνατο ελληνικό δημόσιο και μία υπάλληλος στο ΟΠΕΚΑ Ιωάννινων, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση έκοψε όπως είπε το επίδομα προκειμένου να εξετάσει, αν ο ίδιος ελάμβανε παράλληλα και κάποιο άλλο επίδομα ή σύνταξη από τον ασφαλιστικό του φορέα, από τα ελάχιστα ένσημα που είχε.

Ο 63 ετών σήμερα συμπολίτης της υπολόγιζε σε αυτό το επίδομα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του ενόψει των εορτών του ΠΑΣΧΑ, όμως όταν πήγε στην τράπεζα μαζί με την σύζυγό του διαπίστωσε ότι το ποσό δεν είχε καταβληθεί, όπως γίνονταν τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο ίδιος προσπάθησε να βρει τι έχει συμβεί, για να φτάσει μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και στην υπάλληλο στο γραφείο του ΟΠΕΚΑ Ιωαννίνων, για να ακούσει ότι η ίδια του έκοψε το επίδομα για να γίνει έλεγχος.

Τα ερωτήματα πολλά για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μπορεί κάθε υπάλληλος αυθαίρετα να κόβει συντάξεις και επιδόματα, χωρίς οποιαδήποτε εντολή από αρμόδιο υπουργείο;

Μετά από 11 χρόνια θυμήθηκαν αν ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας ελάμβανε άλλα επιδόματα ή συντάξεις ή όχι για να κάνουν έλεγχο;

Το θυμήθηκαν τις Άγιες ημέρες του ΠΑΣΧΑ ή το έκαναν σκοπίμως μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για bonus σε ευσυνείδητους υπαλλήλους του δημοσίου;

Όπως και να έχει όταν οποιοσδήποτε περνάει από κρατικές επιτροπές υγείας και του δίνεται ποσοστό αναπηρίας και μάλιστα τόσο υψηλό για τόσα χρόνια είναι ΝΤΡΟΠΗ στον οποιοδήποτε να του στερεί τη ζωή με το έτσι θέλω, χωρίς να δίνει και σαφείς απαντήσεις στον ίδιο, όταν επικοινώνησε με την συγκεκριμένη υπάλληλο σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλε η σύζυγός του.

Προηγούμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκε το Ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α – 2 συμμετοχές από το Ν. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Στις 27 Μαϊου το 1ο δια ζώσης Ομαδικό Εργαστήριο Συμβουλευτικής στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...