Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:38

Πρέβεζα: Άγνωστοι τα μεσάνυχτα έκαναν φάρσα χρησιμοποιώντας όνομα νεκρού

Οι τηλεφωνικές φάρσες ή τηλεφωνικές ”παγίδες” δεν είναι πλέον κάτι άγνωστο, ωστόσο αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πρέβεζα δεν έχει προηγούμενο.

Άγνωστος επικοινώνησε στις μία τα ξημερώματα σε σπίτι όπου διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι, προκειμένου να τους κάνει μία μακάβρια φάρσα.

Το τηλέφωνο το σήκωσε ο σύζυγος προκειμένου να δει ποιος είναι τέτοια ώρα και αν πρόκειται για κάτι επείγον.

Στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ο άγνωστος χρησιμοποιώντας όνομα ενός συμπολίτη μας που έφυγε πριν από λίγες ημέρες, ζητούσε το κινητό τηλέφωνο του υιού της οικογένειας ο οποίος τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στο εξωτερικό.

Ο άντρας δεν κατάλαβε τι του έλεγε ο άγνωστος και το ακουστικό το πήρε η γυναίκα η οποία άκουσε τον άγνωστο να χρησιμοποιεί το όνομα του νεκρού και να ζητάει επίμονα το κινητό αριθμό του γιου της.

Η ηλικιωμένη μόλις άκουσε ξανά να επαναλαμβάνεται το όνομα του νεκρού συμπολίτη μας, στόλισε με ”κοσμητικά επίθετα” τον άγνωστο φαρσέρ και έκλεισε το τηλέφωνο.

Ωστόσο η ιστορία συνεχίστηκε, αφού το ηλικιωμένο ζευγάρι ενημέρωσε την κόρη τους για το περιστατικό και εκείνη με την σειρά της τον αδελφό της που ζει στο εξωτερικό, ανησυχώντας για την υγεία του.

Τα στοιχεία από όπου έγινε η κλήση είναι στην διάθεσή μας, πρόκειται για κινητό αριθμό εξωτερικού, πιθανών Πακιστανικό νούμερο.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ενημερώσεις της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακαλούνται οι πολίτες να μην απαντούν σε άγνωστα προς εκείνους τηλεφωνικούς αριθμούς, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αλλοδαπούς αριθμούς, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Προηγούμενο Άρθρο

Σπουδαία νίκη για την Παπαμιχαήλ στη Βαλένθια

Επόμενο Άρθρο

Το ”παιχνίδι” της ανακύκλωσης συνεχίζεται – Κάθε 10 μέρες και μία νέα “Πράσινη αποστολή”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...