Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 17:30

Πολιτιστικός Σύλλογος “Παντοκράτορας Πρέβεζας”: Οι απανωτές εκλογές καταλαβαίνουμε πως λειτουργούν με υποσχέσεις και χαϊδέματα αυτιών

Δεν κάνουμε για κανέναν προεκλογική καμπάνια. Η περιοχή του Παντοκράτορα πάντα με αγώνες και παρεμβάσεις κατάφερε να έχει μια ιδιαίτερη αξία για την Πρέβεζα, από τοπογραφικής και φυσικού κάλους ομορφιάς. Με την αρωγή και το διεκδικητικό πείσμα του συλλόγου μας και τι δεν κάναμε μέσα σε 25 χρόνια.

Καρναβάλια, συναυλίες, πανηγύρια, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με φάτνη, θεατρικά και χριστουγεννιάτικα δέντρα, κλύδωνα, κούλουμα με διαγωνισμό χαρταετού, χορευτικό κ.λπ. Και τι δεν κάναμε με τις παρεμβάσεις και προτάσεις μας για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών. Δημιουργία σχολείου, λειτουργία νηπιαγωγείου, λιμενικό αλιευτικό καταφύγιο, εκκλησία, αθλοπαιδιές, καφενείο και μπαρ του Δήμου στον κάλπαμπα, μνημεία (παργινόσκαλας, ψαράδων Πρέβεζας), υποστύλωση, πλακόστρωση, κάγκελα στην παραλία μας, προσπάθεια εκβραχισμού και δημιουργία πλαζ στον παντοκράτορα, πλατείες, παιδικές χαρές, φωτισμούς, το πάρκο δίπλα στο κάστρο, καθαρισμούς παραλίας, πρόσβαση ελεύθερη στην παραλία στο αλωνάκι με ομπρέλες και ντούζ, προσπάθεια κατοχύρωσης της Παργινόσκαλας με το δάσος για όλους τους δημότες, παρεμβάσεις για υποστύλωση και αξιοποίηση του κάστρου παντοκράτορα, διαρκεί παρέμβαση για δημιουργία παράκτιου σχεδιασμένου πεζόδρομου από Αϊ Γιώργη μέχρι τουλάχιστον το καλαμίτσι, ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων(τσαρλαμπάς, τζαμαλή), δημοτική βρύση μπρος στην εκκλησία κ.α.

Όλα αυτά τα καταφέραμε διεκδικώντας έντονα την υλοποίηση τους από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές και την συλλογική μας παρέμβαση από τότε που ιδρύθηκε ο σύλλογος μας μέχρι σήμερα.

Μέσα από την δημιουργικότητα των απογόνων των προσφύγων και των νέων κατοίκων που επένδυσαν να στεγαστούν στην περιοχή για καλύτερη ποιότητα ζωής, με γνώμονα πάντα το όφελος για του πολίτες και το περιβάλλον.

Έτσι σκεπτόμενοι διαχρονικά και δημιουργικά θέλουμε να δηλώσουμε ότι πολλά ακόμα έργα πρέπει να γίνουν. Είναι πολλά που πρέπει τουλάχιστον να συντηρηθούν ή να επιδιορθωθούν πχ. παιδικές χαρές, παραλία Παντοκράτορα, κάστρο Παντοκράτορα, κάγκελα υποστύλωσης, παργινόσκαλα κ.λπ. Δεν ξεχνάμε τις ανάγκες της περιοχής μας όπως και τις υποσχέσεις πριν της εκλογές.

Ωστόσο μερικά πράγματα δεν παίρνουν αναβολή, για αυτό πρέπει να επιμείνουμε και να συνδράμουμε όταν τα βλέπουμε να καταρρέουν σήμερα.

Το Μνημείο Πρεβεζάνων Ψαράδων που έγινε ολοκληρωτικά, καλλιτεχνικά και οικονομικά από τον σύλλογο μας με την αρωγή του συλλ. Ελεύθερων Αλιέων Πρέβεζας, το σκάφος σάπισε και διαλύεται, εκεί με προσπάθειές μας βρήκαμε λύση. Νέο σκάφος (που πηγαίνει προς καταστροφή) πολυεστερωμένο για διαχρονική αντοχή στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Κάνουμε προσπάθεια αποκατάσταση του και ζητήσαμε την αρωγή του Δήμου με έγγραφα που καταθέσαμε με αριθ. Πρωτ. 18792 15/9/2023.

Υπάρχουν πολλά να γίνουν και να αποκατασταθούν.

Εμείς έστω και προεκλογικά τα περιμένουμε γνωρίζοντας τον διαγωνισμό των υποψηφίων για την Δημ. Αρχή. Ίδωμεν.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας

Βλάχος Σταύρος               Τσούτσης Γιάννης

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Άνθισε ο «Δήμος της καρδιάς μας!» με τις δυναμικές και όμορφες παρουσίες των υποψηφίων γυναικών Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων του Νίκου Γεωργάκου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...