Πολιτιστικος Σύλλογος Πρέβεζα – «Η Οικία του Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα – Μια πολιτιστική κληρονομιά που αξίζει να διασωθεί»

Ημερομηνία:

Από τη στιγμή που ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στην Πρέβεζα, η πόλη και το έργο του συνδέθηκαν άρρηκτα στον χρόνο. Σήμερα, η κατοικία όπου έζησε ο ποιητής βγαίνει προς πώληση και ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο ευθύνης για την τοπική κοινωνία και την πολιτεία.
Το σπίτι αυτό δεν αποτελεί μόνο ένα μνημείο μνήμης· είναι πολιτιστικό σημείο αναφοράς, κομμάτι της νεοελληνικής λογοτεχνικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα ευκαιρία για την ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της Πρέβεζας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΕΒΕΖΑ απευθύνει δημόσια έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές για την απόκτησή του, με στόχο να μετατραπεί σε επισκέψιμο μουσειακό χώρο, τιμώντας τον ποιητή και προσφέροντας στην πόλη έναν χώρο μνήμης, γνώσης και έμπνευσης.

Η επιστολή του συλλόγου προς τον Δήμο Πρέβεζας και κοινοποίηση στο υπουργείο Πολιτισμού:

Από την στιγμή που ο ποιητής Κ. Καρυωτάκης άφησε με την «αναχώρηση» του ,το τελευταίο στίγμα του  στην Πρέβεζα,πόλη και ποιητής συνδέθηκαν άρρηκτα και διαχρονικά.

Η πρόσφατη πληροφορία ότι  το σπίτι που διέμενε στην πόλη μας εκτίθεται προς πώληση,θα πρέπει να  εγείρει το ενδιαφέρον  των τοπικών αρχών και της πολιτείας να το αποκτήσουν ,ώστε να αποτελέσει επισκέψιμο ιστορικό μουσειακό χώρο..

Το σπίτι αποτελεί πολιτιστικό σημείο αναφοράς,όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλα και ως μέρος της λογοτεχνικής  Ελληνικής κληρονομιάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΕΒΕΖΑ ,ο οποίος σηματοδότησε προ αρκετών  ετών  με μαρμάρινη πινακίδα  στον εξωτερικό  της τοίχο την οικία του ποιητή και φρόντιζε για τον ευπρεπισμό  και την καλαισθησία  του εξωτερικού χώρου της εισόδου της, απευθύνεται και ζητά από την Δημοτική αρχή και κάθε αρμόδια αρχή,να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτηθεί και να γίνει δημόσια περιουσία.

Με αυτόν τον τρόπο και με τις ενδεδειγμένες εν συνεχεία ενέργειες  θα καταστεί δυνατόν να μετατραπεί σε μουσείο ,ενισχύοντας και την πολιτιστική ταυτότητα και την ευρύτερη εκπαιδευτική και τουριστική προβολή της πόλης και της περιοχής μας.

Επιπροσθέτουμε το αίτημά  μας  σε ανάλογα αιτήματα και άλλων φορέων  η πολιτών που έχουν δημοσιοποιήσει επίσης το ενδιαφέρον τους για απόκτηση και αξιοποίηση της κατοικίας του ποιητή από την πολιτεία.

 Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

Eυτυχία Παπαμιχαήλ                                                                          Παναγιώτης  Νούσιας

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη της Γραμματείας Εθελοντισμού στον Τομέα ΕΚΑΒ Πρέβεζας

Η Γραμματέας Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, Πίστη Κρυσταλλίδου, και...

Πρέβεζα: Μικρή κίνηση στην αγορά, μεγάλος «πονοκέφαλος» τα παρκαρίσματα έξω από τις επιχειρήσεις

Το ιστορικό κέντρο της πόλης δίνει καθημερινά τη δική...

Συγχαρητήρια της Ε.Α.Υ. Λευκάδας στους συναδέλφους της ομάδας δίωξης ναρκωτικών

Άλλη μια σπουδαία επιτυχία για τους συναδέλφους μας της...

Πρέβεζα: Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για ναρκωτικά – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και 6.450 ευρώ

Σημαντική αστυνομική επιχείρηση από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πρέβεζας και...