Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:08

“Πλημμύρισε” η Πρέβεζα από εισαγόμενους “επαίτες”

Οι… εισαγόμενοι επαίτες έκαναν την εμφάνισή τους στην Πρέβεζα, όπως κάθε τουριστική περίοδο και ήδη έχουν καταλάβει κεντρικά σημεία τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε άλλα σημεία, παρενοχλώντας διερχόμενους, τουρίστες αλλά και ντόπιους.

Με την εμφάνιση των πρώτων τουριστών, οι επαίτες -στην πλειονότητά τους Ρομά, που ήρθαν από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως κάθε χρόνο- έχουν ήδη «οργανωθεί» μοιράζοντας πόστα-φιλέτα τόσο στο ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και σε άλλα σημεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο onprevezanews.gr,  λόγω… αναδουλειάς, ομάδες αθίγγανων χρησιμοποιούν την προσφιλή τους μέθοδο ταλαιπωρούν βρέφη κρατώντας τα επί ώρες κάτω από τον ήλιο και ζώα συντροφιάς τα οποία χρησιμοποιούν μόνο και μόνο για να κερδίσουν την εύνοια διερχομένων.

Επαίτες έξω από σούπερ μάρκετ, περιπλανώμενοι πωλητές που επικαλούνται είτε ασθένειες, είτε εξάρτηση από ουσίες, περιφέρονται στο κέντρο της πόλης.

Η παρενόχληση των διερχομένων, ντόπιων και επισκεπτών από τους επαίτες είναι πολλές φορές επίμονη όπως μας κατήγγειλαν.

Θα περίμενε κανείς, ότι ο κορωνοϊός θα είχε… κλονίσει το φαινόμενο της επαιτείας το οποίο ως φαίνεται είναι από τα λίγα «επαγγέλματα» που παραμένουν σταθερά και προφανώς επικερδή παρά την κρίση που στην φετινή σεζόν σαρώνει τα πάντα.

Η κατάσταση, όσο η οικονομική κρίση συνεχίζεται, όχι μόνο δεν φαίνεται να βελτιώνεται αλλά συνεχώς επιδεινώνεται με τους παραβάτες να παίζουν το παιχνίδι του ποντικιού με τη γάτα με τους αστυνομικούς γι αυτό και οι αρχές εφιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να είναι υποψιασμένοι με τους αγνώστους που μπορεί να τους προσεγγίσουν με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αφορμή.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκπληκτικός ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο Mango

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός – νέα μέτρα: Ιδού η ΚΥΑ για το “στοπ” στις λιτανείες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...