Πλημμύρισε από κόσμο η Πρέβεζα – Η Γιορτή της Σαρδέλας έγινε ξανά μια μεγάλη γιορτή! (video)

Ημερομηνία:

spot_img

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν το πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου – Σαρδέλα, μουσική, χορός και γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Σε μια μεγάλη λαϊκή γιορτή, γεμάτη γεύσεις, μουσική, χορό και ατελείωτο κέφι, μετατράπηκε η Γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα, με χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες να κατακλύζουν το πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου.

Ο χώρος γέμισε από νωρίς με κόσμο, τραπέζια, μυρωδιές από τις ψησταριές και φυσικά την πρωταγωνίστρια της βραδιάς, τη φημισμένη σαρδέλα της Πρέβεζας. Μικροί και μεγάλοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, απόλαυσαν το παραδοσιακό έδεσμα και συμμετείχαν σε ένα αυθεντικό πρεβεζάνικο γλέντι.

Η Γιορτή της Σαρδέλας αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους και ιστορικούς θεσμούς της πόλης. Ξεκίνησε περίπου το 1975 και, έχοντας πλέον περισσότερες από πέντε δεκαετίες ζωής, έχει συνδεθεί άρρηκτα με την αλιευτική παράδοση της Πρέβεζας, τον Αμβρακικό Κόλπο και τον πλούτο της θάλασσας.

Παράλληλα, αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή της τοπικής γαστρονομίας, των ηθών και των εθίμων, όπου το κοινό τραπέζι γίνεται αφορμή για συνάντηση, διασκέδαση και επικοινωνία.

Και φέτος, η Πρέβεζα απέδειξε πως ξέρει να γιορτάζει!

Η μουσική έδωσε τον ρυθμό, ο κόσμος σηκώθηκε από τα τραπέζια και ο χορός κράτησε για ώρες. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Μια βραδιά γεμάτη Πρέβεζα, παράδοση και… σαρδέλα!

Η Γιορτή της Σαρδέλας για ακόμη μία χρονιά επιβεβαίωσε πως δεν είναι απλώς μια εκδήλωση. Είναι ένας θεσμός που συνεχίζει να ενώνει γενιές και να κρατά ζωντανή την παράδοση της πόλης.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πρέβεζα ξεφάντωσε! Θάλασσα, φώτα, μουσική και κόσμος έγιναν ένα (video)

Βαρκαρόλα και Λευκή Νύχτα πλημμύρισαν την πόλη – Απόψε...

3rd Digital Beach Summit: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του 3rd Digital Beach Summit στην Πρέβεζα – Το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2027

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ανέδειξε τις μεγάλες προκλήσεις...

Δήμαρχος Πρέβεζας στο 3rd Digital Beach Summit 2026: «Η Πρέβεζα διεκδικεί να είναι μέρος της μεγάλης αλλαγής»

Τον ρόλο της Πρέβεζας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και...

CIVITEC στο 3rd Digital Beach Summit: Η Ευρώπη φέρνει την ψηφιακή συμμετοχή πιο κοντά στον πολίτη

Πώς μπορεί η τεχνολογία να κάνει τη δημόσια διοίκηση...