Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:31

Πλήθος πιστών στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό για τον Πολιούχο Πρεβέζης Άγιο Χαράλαμπο (video-pics)

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους Πολιούχου Πρεβέζης, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της πόλεως.

Της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπαϊλης, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παύλος Φραγκούλης και πλήθος πιστών που είχαν γεμίσει τον Μητροπολιτικό Ναό εντός και εκτός.

O σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, αφού αναφέρθηκε στον Πολιούχο Άγιο της πόλης της Πρέβεζας, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να συμμετάσχουν στην Ιερά Πανήγυρη.

Εν συνεχεία το θείο λόγο κήρυξε του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την ευγενή πρόσκληση, αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο, λέγοντας ότι ο Άγιος αποτελεί το προσευχητικό αποκούμπι του λαού μας. “Ο Άγιος έλαμψε μέσω του μαρτυρίου του. Ήταν Άγιος προ του μαρτυρίου του, διότι είχε τον Χριστόν μορφούμενον εν αυτώ”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως η αποστολή του ήταν να διδάσκει τον λαό το Ευαγγέλιο. Τέλος, ανέφερε πως σήμερα ο λαός μας με τόσους Αγίους που έχει, μένει ακατήχητος, γιατί ο εγωισμός καταπνίγει το κήρυγμα του Ευαγγελίου.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει τμήμα Ιερού Λειψάνου και την Ιερά Εικόνα του εορτάζοντος Αγίου, να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει την χάρη του.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της πάνδημης λιτάνευσης της Εικόνος του Αγίου προς αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Δείτε το live:

https://www.facebook.com/1143054682/videos/1251683952367332/

Προηγούμενο Άρθρο

Παύλος Φραγκούλης για το περιστατικό στο Καναλάκι: ”Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατέψει το ΕΣΥ”

Επόμενο Άρθρο

Το Manesis Travel διοργανώνει εκδρομή στην Πρέβεζα για το Καρναβαλικό Κομιτάτο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...