Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 10:35

Πιάστηκε ο Οδυσσέας ο σκύλος που έκανε ‘’επιθέσεις’’ στην Κυανή Ακτή

Οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Κυανή Ακτής το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου ‘’Παρέμβαση για τα ζώα’’ και εθελοντές να ξεκινήσουν το ‘’κυνήγι’’ σε μία προσπάθεια να πιάσουν τον σκύλο που δημιουργούσε προβλήματα σε περιαστικούς.

Ο Οδυσσέας όπως είναι το όνομα του πιάστηκε στο ”δόλωμα” των μελών του φιλοζωϊκού σωματείου και των εθελοντών οι οποίοι έστησαν ‘’καρτέρι’’, προκειμένου να τον πιάσουν και να τον οδηγήσουν σε ασφαλές μέρος.

Ο δήμος Πρέβεζας, ο οποίος ζήτησε την βοήθεια του Φιλοζωϊκού σωματείου, διαβεβαίωσε τα μέλη του ότι ο Οδυσσέας θα οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος και δεν πρόκειται ποτέ να το ξανασκάσει.

Έπειτα από 5 ημέρες περίπου τελικά ο σκύλος πιάστηκε στην περιοχή της Τάπιας πίσω από το γήπεδο το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, με δόλωμα και παγίδα κλουβί που είχε δημιουργηθεί για αυτή την περίπτωση.

Τα μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου ‘’Παρέμβαση για τα ζώα’’ Μάρθα Μπάκα, Ιωάννα Κατωπόδη, Δώρα Τσάτση και οι εθελοντές Κωνσταντίνος Νικολός και Σωτήρης Παπαγεωργίου, οδήγησαν τον σκύλο στον κτηνίατρο Κωνσταντίνο Τσανό.

Αμέσως ο κ. Τσανός προχώρησε στον εμβολιασμό του σκύλου (ο ίδιος σκύλος είχε εμβολιαστεί πριν από 1,5 χρόνο όταν ήταν 3 μηνών), ενώ παράλληλα στειρώθηκε.

Στο κτηνιατρείο ο σκύλος θα παραμείνει για 15νθημερη παρακολούθηση και στην συνέχεια θα οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθηθεί η διαδικασία υιοθεσίας σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να το πάρει ‘’υπό την προστασία’’ του.

Για τον συγκεκριμένο σκύλο μίλησε στο onprevezanews.gr η κ. Μάρθα Μπάκα, μέλος του φιλοζωϊκού σωματείου ‘’Παρέμβαση για τα ζώα’’ λέγοντας ότι: ‘’ το σκυλί το οποίο πιάσαμε εμβολιάστηκε ξανά για λύσσα και άλλα νοσήματα, είχε εμβολιαστεί όταν ήταν 3 μηνών. Το συγκεκριμένο ζώο ήταν αρκετά τρομαγμένο για αυτό και πολύ δύσκολα το πιάσαμε μετά από ημέρες. Πολλοί είναι εκείνοι που χτυπούν τα σκυλιά όταν τα βλέπουν στον δρόμο, για αυτό υπάρχει αυτή η αντίδραση΄΄.

Η κ. Μπάκα ωστόσο στο προφίλ της στο facebook έδωσε και την δική της απάντηση σε όλους εκείνους που κατηγορούν το φιλοζωϊκό σωματείο ‘’Παρέμβαση για τα ζώα’’ ότι είναι μόνο για μόστρα αναφέροντας τα εξής:

‘’Η απάντησή μου σε όλους αυτούς που κατηγορούν τη φιλοζωϊκή της Πρέβεζας και τολμάν να πουν ότι είμαστε μόνο μόστρα και αμφιβάλλουν αν ποτέ κάποια από εμάς έχει μαζέψει κανένα αδέσποτο από το δρόμο…σε αυτούς που η πρώτη τους κουβέντα είναι…” αν θες να ταϊζεις τα σκυλιά, να τα πάρεις σπίτι σου”, σε αυτούς που λένε…την ξέρουμε την Μάρθα και την κάθε Μάρθα, έχει καλά τα δικά της σκυλιά, αλλά άραγε έχει μαζέψει κανένα από το δρόμο… Και αυτό το ποστ έγινε όχι γιατί δίνω δεκάρα για την αδικία τους σε βάρος μας,…αλλά επειδή έχω βαρεθεί να αναγκάζονται άνθρωποι, που είναι φίλοι μας και μας ξέρουν πραγματικά, να κάθονται να απολογούνται για εμάς… να σας παρουσιάσω λοιπόν τα σκυλιά μου, ένα προς ένα… ΟΛΑ πρώην αδέσποτα, και λέω πρώην, γιατί ποτέ ξανά δεν θα τα αφήσω στο δρόμο. Το 99% είναι ζώα που έχουν προβλήματα…κάποια είναι φοβικά, κάποια άρρωστα με χρόνια νοσήματα ,κάποια τρίποδα, κάποια σακατεμένα από τους οδηγούς… κανένα δεν γέννησε και ούτε ζευγάρωσε στη διάρκεια που βρίσκονται υπό την προστασία μου. Τα εμβόλια τους, την τροφή τους, τα φάρμακά τους , τα αντιπαρασιτικά τους και ό,τι τα αφορά, ακόμα και τη στείρωση τους( εκτός από 2 περιπτώσεις) τα έχω κάνει με αποκλειστικά δικά μου έξοδα, γιατί δόξα τω Θεό μπορώ! Για ορισμένα χειρουργεία τους έχω ζητήσει οικονομική βοήθεια , αλλά πολλά έχω καλύψει από μόνη μου. Μην νομίζετε ότι το φιλοζωικό μας έργο είναι αυτό…είναι όμως ένα μέρος από αυτό και επίσης μην νομίσετε ότι δεν υπάρχουν και γάτες…απλά η αφορμή τώρα δόθηκε για τα σκυλιά…Ρίξτε μια ματιά λοιπόν…’’

Προηγούμενο Άρθρο

Ο χάρτης εξόδου από την καραντίνα – Εβδομάδα αποφάσεων στο Μαξίμου

Επόμενο Άρθρο

Επίδομα 400 ευρώ: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους ανέργους

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...