Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 23:49

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεσή του – Σε ποιες τιμές πωλείται

Από 1,309 ευρώ το λίτρο ξεκινά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο άρχισε από σήμερα να διατίθεται στην αγορά.

Η τιμή στην πρεμιέρα της χειμερινής περιόδου είναι 10 λεπτά χαμηλότερη σε σύγκριση με την τιμή που διαμορφώθηκε κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η οποία προέκυψε ύστερα από επιδότηση στην αντλία που κατέβαλε ο κρατικός προϋπολογισμός και πρόσθετη επιδότηση από τα διυλιστήρια.

Η ΕΚΟ ανακοίνωσε χθες έκπτωση 5 % στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο έως και τις 17 Νοεμβρίου, με την οποία προκύπτει η τιμή του 1,309 ευρώ/λίτρο. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα πληρωμής σε 12 άτοκες δόσεις.

Μάλιστα πριν την ανακοίνωση της ΕΚΟ, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, προέβλεψε τιμή για τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα 1,38 – 1,39 με τη Μέση Πανελλαδική τιμή, στο 1,42 – 1,43.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στο ξεκίνημα της περιόδου, η τιμή για την Αττική ήταν περίπου στο 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο και σε μέσα επίπεδα στο 1,41 ευρώ το λίτρο.

Σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, εκτιμάται ότι η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, όπως και πέρυσι θα ανοίξει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και θα αφορά περίπου 1 εκατ. νοικοκυριά.

Πηγή: Newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του Νίκου Πλέουρα για το αποτέλεσμα στο τοπικό συμβούλιο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Αυτόματοι σταθμοί παρακολούθησης στα ποτάμια της Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...