Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:21

«Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας με την ταινία “Bar “ElChino” (Μπαρ “ElChino”)”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλλει την ταινίαBar “ElChino” (Μπαρ “ElChino”)  σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες στο πλαίσιο του αφιερώματος «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος», την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Bar “El Chino” (Μπαρ “El Chino”)

(Αργεντινή, 2003, 100΄) του Daniel Burak, μετους  Boy Olmi, Jimena La Torre, José Sacristán, Juan Pablo Baillinou, Ernesto Larrese, Lucas Santa Ana

Το μπαρ “ElChino” είναι ένα μέρος με ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του τανγκό. Οι βετεράνοι ήρωες είναι εμβληματικοί, ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του, ο Χόρχε Γκαρσές, γνωστός ως ‘ElChino’ (ο Κινέζος). Όσο ζούσε, ήταν σημείο έλξης για πολύν κόσμο που έβρισκε στο μπαρ και στους καλλιτέχνες του την αξία του αυθεντικού, χωρίς προσωπεία και εμπορικά τρικ. Ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, τραβάει επί μήνες σκηνές στο μπαρ, με την ιδέα να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που να συλλαμβάνει την ουσία της ατμόσφαιρας του μπαρ, αλλά σταματάει όταν ο Τσίνο πεθαίνει. Όταν γιορτάζει εκεί τα γενέθλιά του, γνωρίζει τη Μαρτίνα, η οποία τραβάει σκηνές για την τηλεόραση. Μετά από πολλές συζητήσεις, αποφασίζουν να κάνουν μαζί μια ταινία για το μπαρ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά μετά την  αναγκαία παύση των προβολών μας λόγω κορωνοϊού και ξεκινά να προβάλλει ταινίες με κέντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα socialmedia καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

Facebook:  @kileprevezas

Blogspot: kileprevezas.blogspot.com

Email: kileprevezas@gmail.com

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας: Συγχαρητήρια Ανακοίνωση για τον πρωταθλητή Θρίαμβο Λούρου

Επόμενο Άρθρο

Εντοπίστηκαν 3 άτομα, που είχαν συστήσει συμμορία που διέπραττε απάτες στην Ήπειρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...