Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 17:35

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Τοπικές Κοινότητες Ριζών, Χειμαδιού, Στεφάνης, Λούρου, Ωρωπού και Μύτικα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις περιοδείες της η Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας και Ηπείρου. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κύρλα και υποψήφιους τοπικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες περιοδείες και συγκεντρώσεις σε Ριζά, Χειμαδιό, Στεφάνη, Λούρο, Ωρωπό και στον Μύτικα.

Στη συζήτηση που είχαν με τους κατοίκους έντονα εκφράστηκε η αγανάκτηση τους για προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα τους και οδηγούν στην εγκατάλειψη και στην ερήμωση των χωριών.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των κοινοτήτων  είναι κοινά και αφορούν:

  • Στην έλλειψη συχνής και σταθερής συγκοινωνίας από τις κοινότητες από και προς την πόλη της Πρέβεζας.
  • Στην ελλιπή συντήρηση του τοπικού αγροτικού οδικού δικτύου.
  • Στην κατάσταση του απαρχαιωμένου και αχαρτογράφητου δικτύου ύδρευσης και στην υπολειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού.
  • Στην απουσία δομών πολιτισμού και αθλητισμού.
  • Στην ανεπάρκεια των δομών υγείας και στην έλλειψη σταθμών ΕΚΑΒ.

Φλέγον ζήτημα που απασχολεί ειδικά τους κατοίκους του Ωρωπού αποτελεί η απομάκρυνση του καρκινογόνου αμίαντου, υπόσχεση την οποία ουδέποτε υλοποίησε η απερχόμενη δημοτική αρχή του «Δήμου της καρδιάς μας».

Παρουσιάζοντας τη δράση και τις θέσεις της παράταξης τόσο ο Κ. Κύρλας όσο και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξαν τις πρωτοβουλίες που πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση για να συζητηθούν στο απερχόμενο Δημοτικό αλλά και Περιφερειακό Συμβούλιο, τα προβλήματα των κοινοτήτων και αποκάλυψαν τη στάση της απερχόμενης δημοτικής και περιφερειακής αρχής που «έκλειναν τα αυτιά» στα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ εξασφαλίζουν με την πολιτική τους τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως της ΤΕΡΝΑ. Ανέδειξαν ακόμα τη θετική εμπειρία από τις Κοινότητες που είχαν Προέδρους αγωνιστές εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως στον Ωρωπό, όπου πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις των κατοίκων και με αποφασιστική λαϊκή παρέμβαση αποτράπηκαν αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, όπως η τοποθέτηση ανεμογεννητριών ή δρομολογήθηκαν λύσεις για προβλήματα, όπως ο καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσαν τους κατοίκους να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση με την ψήφο τους αλλά και στους αγώνες προκειμένου να επιβάλλουν λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινής τους διαβίωσης προς όφελος τους.

Οι θέσεις της παράταξης μας βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών. Είναι καθημερινά τα μηνύματα συμπόρευσης από εκατοντάδες εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες που προμηνύουν την μεγάλη άνοδο των ποσοστών της Λαϊκής συσπείρωσης και την ελπίδα να βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των εκλογών και αγωνιστική δημοτική αρχή.

Η δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζεται με καθημερινές περιοδείες σε κάθε κοινότητα, σε κάθε γειτονιά και καλεί όλο τον πρεβεζάνικο λαό, της πόλης και των χωριών να δώσει βροντερό παρών στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνει την Παρασκευή 6/10 και ώρα 8:30 μ.μ. μπροστά από τα Δικαστήρια.

 Δελτίο Τύπου 3/10/23

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας & επικεφαλής «Δήμος της καρδιάς μας!» Νίκος Γεωργάκος πραγματοποίησε συναντήσεις σε Φορείς και Δομές με κλιμάκια Υποψηφίων

Επόμενο Άρθρο

Στα Ζαλόγγεια και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας, Αναστάσιος Δράκος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Χρύσανθος Κυριαζής (ΛΑ.ΣΥ Πρέβεζας): Ακομμάτιστοι, υπερκομματικοί, υπερκομματικοί, ανεξάρτητοι και ικανοί… αλήθεια;

Καθημερινά  επιβεβαιώνεται  ότι ο θεσμός  Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμος) […]