Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 7:50

Περιοδεία υποψηφίων βουλευτών του Κ.Κ.Ε στη βιομηχανική περιοχή Πρέβεζας και στο εργοστάσιο της Foppen

Tην Πέμπτη 4/5 πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας και στο εργοστάσιο της FOPPEN από κλιμάκιο της Τ.E. Πρέβεζας του ΚΚΕ και τους υποψηφίους βουλευτές του νομού, Πούμπη Γεώργιο, Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, και Τζίμα Μαρία, στέλεχος του ΚΚΕ και Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας.

Στο εργοστάσιο της FOPPENπραγματοποιήθηκε συνάντηση  με την διευθύνουσα σύμβουλο της επιχείρησης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα τη μείωση παραγωγής που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα σε δεκάδες εργάτες και εργάτριες να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους. Επίσης συζητήθηκαν τα αυξημένα μέτρα προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση, που αποτελούν υποχρέωση για την εργοδοσία, σε μια περίοδο μάλιστα που εργατικά ατυχήματα πανελλαδικά αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι συνομίλησαν με εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης σχετικά με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μάη.

Τονίστηκε η ανάγκη της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ως το μοναδικό αντίβαρο στα σχέδια της επόμενης αντεργατικής κυβέρνησης είτε αυτοδύναμης ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, είτε συνεργασίας με τη στήριξη και άλλων αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κτλ.

Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι προκαθορισμένο, κάτι που παραδέχονται στελέχη από όλο το αστικό πολιτικό φάσμα. Είναι το «κοινό πρόγραμμα» που εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά  προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης όπως την ένταση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του νερού, την πράσινη μετάβαση και τα πανάκριβα τιμολόγια ρεύματος για το λαό, κ.α.

Η σταθερότητα που επικαλούνται όλα τα κόμματα του συστήματος, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σημαίνει για το λαό ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια, ανατιμήσεις σε καύσιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επιπλέον τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, υποβαθμισμένες παροχές σε Υγειά-Παιδεία, όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στα εκβιαστικά διλήμματα που επιστρατεύουν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ για να εγκλωβίσουν την ψήφο τους. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ ως πυλώνα συνέπειας στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού που δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει την εμπιστοσύνη των εργατών.

Επίσης τονίστηκε πως πρέπει  να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργάτες και τις εργάτριες το ότι μόνο οι κομμουνιστές, μέσα από τα ταξικά σωματεία, βρέθηκαν δίπλα τους όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα και έξω από τις πύλες του εργοστασίου και στάθηκαν δίπλα τους για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν. Όλοι οι υπόλοιποι, εκπρόσωποι και υποψήφιοι των αστικών κομμάτων, που τους επισκέπτονται και θα τους επισκεφθούν τώρα προεκλογικά, στάθηκαν επί της ουσίας με τις πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις που υλοποίησαν (ελαστική-ευέλικτη εργασία, πάγωμα των τριετιών, τσάκισμα Συλλογικών Συμβάσεων κ.α.) απέναντί τους, στο πλευρό της εργοδοσίας και θα τους ξαναθυμηθούν μετά από 4 χρόνια.

 

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή έρχεται στην Πρέβεζα 26 Ιουλίου

Επόμενο Άρθρο

Σε διαγωνισμό τα έργα αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της  Πάργας συνολικού προϋπολογισμού 1.468.200€

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...