Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 22:49

Περιοδεία του ΚΚΕ στο κέντρο ψυχικής υγείας και το κέντρο φυσικής αποκατάστασης Πρέβεζας

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του κόμματος Τζίμα Μαρία περιόδευσαν στις 08/05 στο κέντρο ψυχικής υγείας και στο κέντρο φυσικής αποκατάστασης (ΚΕ.ΦΥ.ΑΠ) Πρέβεζας όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα των δομών καθώς και την αναγκαιότητα για αναβάθμιση τους.

Το κέντρο ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων είναι μία δομή που εξυπηρετεί ασθενείς από 3 διαφορετικούς νομούς με αποτέλεσμα να υποδέχεται έναν τεράστιο όγκο ασθενών σε αναλογία με το προσωπικό. Συγκεκριμένα για το έτος 2022 επισκέφθηκαν το κέντρο ψυχικής υγείας περίπου 2.500 ασθενείς ηλικίας κάτω των 18 ετών, τη στιγμή που υπάρχει  μόνο μία παιδοψυχίατρος και κανένας ψυχολόγος ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 3 παιδοψυχίατροι και 6 ψυχολόγοι.

Πράγμα το οποίο κατ’ επανάληψη ζητήθηκε από τους εργαζόμενους χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια θετική έκβαση σε αυτό το αίτημα με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος να εξωθηθεί σε παραίτηση τμήμα του προσωπικού. Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στο κέντρο ψυχικής υγείας ενηλίκων όπου και εκεί είναι στελεχωμένο με έναν μόνο ψυχίατρο. Η υποβάθμιση αυτή, ειδικά στην παρούσα φάση που υπάρχει έξαρση ψυχικών νοσημάτων λόγω πανδημίας δεν είναι ούτε πρόσκαιρη ούτε συγκυριακή. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για υλοποίηση του σχεδιασμού των ΣΔΙΤ και στην ψυχική υγεία μέσα από την ΜΚΟ ποιησή τους. Πολιτική επιλογή που τελικά θα βάλει λουκέτο στη δομή της Πρέβεζας, μία από τις ελάχιστες κρατικές που λειτουργούν στη περιοχή.

Στον ίδιο δρόμο της υποβάθμισης και της απαξίωσης βρίσκεται και το κέντρο φυσικής αποκατάστασης Πρέβεζας το οποίο βιώνει μία προφανή υποβάθμιση προκαλώντας την τεράστια ανησυχία του προσωπικού και την οργή των ασθενών.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Τζίμα τόνισε πως αυτές οι πολιτικές πρακτικές είναι κατευθύνσεις της ΕΕ που απαρέγκλιτα υλοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που βλέπουν την υγεία και τις δομές υγείας σαν επιχειρήσεις που οφείλουν να έχουν οικονομική αυτοτέλεια και όταν αυτό δε συμβαίνει θα πρέπει να κλείνουν.

Στον αντίποδα όμως αυτής της λογικής βρίσκονται οι πραγματικές ανάγκες του πρεβεζάνικου λαού για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας εν έτη 2023, τις οποίες τις έχουμε χρυσοπληρώσει τόσο με τις ασφαλιστικές όσο και με τις φορολογικές μας εισφορές. Αυτές μας τις ανάγκες θα τις επιβάλλουμε με τους αγώνες μας, σε συμπόρευση με τους κομμουνιστές τόσο στο δρόμο όσο και στην κάλπη των εκλογών στις 21 Μάη.

Τέλος κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην μεγάλη κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πρέβεζα, στην Παραλία το Σάββατο 13 Μάη στις 9.00 μμ. με ομιλητή τον Θοδωρή Κωτσαντή, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ. Θα χαιρετήσουν υποψήφιοι βουλευτές.

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση για αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων από το Εθνικό και Επαρχιακό  οδικό δίκτυο

Επόμενο Άρθρο

Η 17η Μαῒου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...