Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 13:08

Παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογική με τίτλο «Μεσοδιάστημα» της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου (βίντεο)

Την παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής της συλλογής με τίτλο ”Μεσοδιάστημα” από τις εκδόσεις ”Πηγή”, πραγματοποίησε η συγγραφέας-φιλόλογος Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου, το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής και Διαδραστικής Ενημέρωσης Πρέβεζας.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο Σύλλογος Περί Βιβλίου Πρέβεζας με την παρουσίαση να γίνεται από την δημοσιογράφο Αθηνά Παππά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Χρήστος Ματσίρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Φραγκούλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, το μέλος του Επιμελητηρίου Αγγελική Κωνσταντινίδη και πλήθος κόσμου.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η Ελευθερία Γιώτη – Φιλόλογος, ο Μάνθος Δαρδαμάνης – Ιατρός, Συγγραφέας, ο Βασίλης Μπότσιος – Δικηγόρος, Συγγραφέας, ο Χρήστος Τσούτσης – Δημοσιογράφος, Εκδότης Εφημερίδας ”Δημοκρατική Φωνή”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Δημάρχου, ο Λεωνίδας Αργυρός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Περί Βιβλίου Γιώργος Ζάκκας.

Η συγγραφέας Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών στην εξαιρετική εκδήλωση, ευχαριστώντας τους γονείς της, τους μαθητές της, τους οποίους χαρακτήρισε ως δεύτερη οικογένεια, ενώ μιλώντας στο onprevezanews.gr, τόνισε ότι ήδη βρίσκεται στην συγγραφή νέων ποιημάτων για το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της, ενώ στις σκέψεις της υπάρχει και η συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Την εκδήλωση ”έντυσαν” μουσικά η φοιτήτρια Μαρία Μικρούλη και η μαθήτρια Μουσικού Σχολείου Αγγελική Κώστα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

Η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου γεννήθηκε το 1992 στην Πρέβεζα όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νέα ελληνική Φιλολογία και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες.

Έκανε την πρακτική της στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας. Το 2016 άνοιξε Φιλολογικό Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, διδάσκοντας όλα τα φιλολογικά μαθήματα, καθώς και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παραδίδει μαθήματα δημιουργικής γραφής σε μαθητές 6 έως 18 ετών, με δεκάδες διακρίσεις σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Αρθρογραφεί από τα 16 σε εφημερίδες – τοπικής και μη- εμβέλειας, blogs, λογοτεχνικά περιοδικά.

Ασχολείται με το ραδιόφωνο από την ίδια ηλικία και από το 2014 βρίσκεται στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας με την λογοτεχνική εκπομπή «Αντιθέσεις». Είναι ενεργός πολίτης της πόλης, μέλος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συλλόγων και συνδράμει εθελοντικά στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ορίστηκε ως σύμβουλος δημάρχου για θέματα πολιτισμού. Με την συγγραφή ασχολείται από τα μαθητικά χρόνια, ποιήματά της καθώς και πεζά, έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και έχουν συμπεριληφθεί σε ομαδικές εκδόσεις (4η ομαδική ποιητική συλλογή των Εκδόσεων Διάνυσμα, Ποιητικό Ανθολόγιο Συνομιλώντας με τον Ρεμπώ των εκδόσεων Όστρια, Διηγήματα του εγκλεισμού 2020, εκδόσεις Άπαρσις,

Με μια σχεδία, 2020, εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, Σελίδες γραμμένες από πείσμα εκδ. Δήμου Βύρωνα 2020, Ανθολογία 1ου Παγκόσμιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2021 «Έλληνες προσκλητήριο 1821-2021» εκδ. Αμφικτυονία Ελληνισμού 2021, Συνομιλώντας με τον Ναζίμ Χικμέτ εκδ. Δρόμων 2021, Αξίζει να τολμάμε εκδ. Δήμου Βύρωνα 2021, Συνομιλώντας με τον εαυτό μου εκδ. Δρόμων 2022, Συλλογή 18.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και οι ”Παρενέργειες” ποτέ δεν φτάνουν μία φορά… έρχεται ξανά

Επόμενο Άρθρο

Ο φακός της ΕΡΤ 3 στα μοναδικά και ιδιαίτερα Beach bar της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...