Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 23:48

Παρουσιάστηκε η μελέτη Βέλτιστης Χωροθέτησης Πλωτών Εξεδρών που είχε ζητηθεί με εντολή Γεωργάκου

Παρουσιάστηκε σήμερα η Μελέτη Βέλτιστης Χωροθέτησης Πλωτών Εξεδρών στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πρεβέζης παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας και πρώην Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου  και των στελεχών του Λιμενικού Ταμείου, από την μελετητική ομάδα αποτελούμενη από τον κ. Χαράλαμπο -Νικόλαο Ι. Ρουκούνη Πολιτικό Μηχανικό, M.Sc., Υποψήφιο Διδάκτορα ΕΜΠ και τον κ. Θωμά Κώτσογλου PhysicalEngineer, M.Sc. PortCrisisManagement, Cert. MaritimeSecurity, Lloyd’sMaritimeAcademy.

Μετά την παρουσίαση ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος κατά την περασμένη θητεία 2019 -2023 έχοντας και την ιδιότητα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάπτυξη της εν λόγω μελέτης δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είχα τη χαρά ως Δήμαρχος Πρέβεζας μαζί με το Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου και τη Διευθύντρια της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας, να παρακολουθήσουμε τη μελέτη που υλοποίησε η μελετητική ομάδα κατόπιν εντολής μου την περασμένη δημαρχιακή πρώτη θητεία του Συνδυασμού «Δήμος της Καρδιάς μας!» όπου και επιτέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.

Η σημερινή παρουσίαση της Μελέτης Βέλτιστης Χωροθέτησης Πλωτών Εξεδρών στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πρεβέζης αποτελεί μία σπουδαία δυναμική. Αρχικά και αφού συγχαρώ την έμπειρη και άρτια τεχνοκρατικά καταρτισμένη μελετητική ομάδα, έχουμε πλέον όλο το φάσμα πιθανών σεναρίων με τα θετικά και αρνητικά δεδομένα ανά πιθανό σενάριο για την τελική επιλογή της βέλτιστης λύσης που θα προσφέρει μία σπουδαία δυναμική ενίσχυσης της λειτουργίας και των εσόδων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αλλά και της μετρήσιμης αύξησης της επισκεψιμότητας στο θαλάσσιο τουρισμό που τόσο αποδίδει σε τόσους κλάδους της τοπικής μας κοινωνίας. Τέλος με το εργαλείο της εν λόγω μελέτης βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στη χρηματοδότηση αυτού του έργου πνοής που τόσο θα συμβάλει στην ήδη θετική εικόνα του Δήμου στον τομέα αυτό.

Εμείς συνεχίζουμε με την εντολή όλων των δημοτών στα μεγάλα και στα σοβαρά έργα της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης και καλούμε τις «μπλακαρισμένες» στην εσωστρέφεια και κριτική φοβίας στο αύριο φωνές να μην χάσουν ακόμα μία φορά να βρεθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας της ανάπτυξης της Πρέβεζας που έχει αλλάξει και πάει ακόμα πιο ψηλά.»

Δείτε τις προτάσεις ΕΔΩ

Προηγούμενο Άρθρο

Κατανυκτικός Εσπερινός της Κυριακής Ε’ Νηστειών

Επόμενο Άρθρο

24ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...