Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 14:57

Παρουσίαση του Καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη

Ακόμα πιο μαχητική συμπόρευση με το Κόμμα στους αγώνες και στις Ευρωεκλογές

«Στην οργάνωση της πάλης του λαού κρίνονται τα πολιτικά κόμματα. Κι εκεί κρίνεται το ΚΚΕ, που βρίσκεται μαχητικά και με συνέπεια κάθε μέρα μέσα στους αγώνες και μπορεί να ισχυροποιηθεί ακόμα πιο πολύ με την αλλαγή των συσχετισμών». Τα παραπάνω τόνισε χθες ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από την Πρέβεζα σε εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής για την παρουσίαση του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης επισημάνθηκε ότι η ολόπλευρη ισχυροποίηση του κόμματος αποτυπώνεται στην συσπείρωση περισσότερων Πρεβεζάνων με τους κομμουνιστές στο λαϊκό κίνημα και τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και πρέπει να εκφραστεί ακόμη περισσότερο στις μάχες του επόμενου διαστήματος.

Ο Δημήτρης Βιτάλης ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε με αφορμή τη μεγάλη απεργία στις 28 του Φλεβάρη ότι για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής το επόμενο διάστημα, πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο ο πραγματικός ένοχος για κάθε λαϊκό πρόβλημα δηλαδή η κερδοφορία των ομίλων, το βάρβαρο σύστημα και το κράτος, που την υπηρετούν.

Έφερε ως παράδειγμα το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών σχολιάζοντας ότι είναι η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εντείνει την καταλήστευσή τους. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αποκόμματα του, το ΠΑΣΟΚ κι ο Βελόπουλος που σήμερα τάζουν επαναδιαπραγματευση της ΚΑΠ, μέχρι χθες έταζαν μεγαλεία για το πράσινο όραμα της ΕΕ, ενώ οι ευρωβουλευτές όλων αυτών ψήφισαν και με τα δύο χέρια την ΚΑΠ λαιμητόμο και μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ την καταψήφισαν και αποκάλυψαν το πραγματικό περιεχόμενό της.

Αντίστοιχα στην υποκριτική κατανόηση των παθών του ελληνικού λαού από την ακρίβεια, ΕΕ και αστικά κόμματα, κοροϊδεύουν. «Από τη μία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μιλούν για ακρίβεια Μητσοτάκη, κι από την άλλη η ΝΔ για εισαγόμενη ακρίβεια. Συνιστούμε σε όλους αυτούς που παίζουν το κρυφτούλι, να αναζητήσουν τις αιτίες στα ίδια τα προγράμματα τους, στους “πράσινους” νόμους της ΕΕ και των κυβερνήσεων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο Χρηματιστήριο της ενέργειας που έφεραν τα πολύχρωμα τιμολόγια, που οποίο και να διαλέξεις εσύ χάνεις κι ο ενεργειακός όμιλος – πάροχος κονομά κέρδη με ουρά. Να το αναζητήσουν στο Ταμείο Ανάκαμψης που ταΐζει το κεφάλαιο με τσάμπα χρήμα από τον ιδρώτα του λαού» τόνισε ανάμεσα στα αλλά.

Την ιδία ώρα υπογράμμισε, δεν υπάρχουν λεφτά για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάσταση στον πολύ κρίσιμο τομέα της υγείας. «Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και εδώ στην Πρέβεζα, το Γενικό Νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής, που καλύπτονται με μεταφερόμενο υγειονομικό προσωπικό είτε από κέντρα υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία» σχολίασε.

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές τόνισε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης, ώστε να δοθεί ώθηση στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ. Παράλληλα θα αποτελέσει μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και στα άλλα κόμματα που συμφωνούν επί τις ουσίας με την αντιλαϊκή πολιτική.

Κάλεσε δε τους Πρεβεζάνους σε ευρύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ, από κοινού να δοθεί η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη αφού ανάμεσα στα άλλα σχολίασε σε αυτή την κατεύθυνση εμποδίστηκαν πλειστηριασμοί και εξώσεις λαϊκών οικογενειών εργαζόμενοι διεκδίκησαν και σε αρκετές περιπτώσεις πέτυχαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς κ.α. κατέληξε.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (17 Μαρτίου – 23 Μαρτίου 2024)

Επόμενο Άρθρο

Εμπορικές συμφωνίες για διάθεση προϊόντων από 45 παραγωγούς της Ηπείρου στην FoodExpo

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...