Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 13:12

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (5): Ο ”σοφός” πρύτανης και το νέο think tank του Αλέξη Τσίπρα

Στην Δ.Ε.Θ. του 2021 ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος για την ειδική ομάδα συμβούλων, στην οποία συμμετείχαν οι επωνομαζόμενοι ”σοφοί”.

Ανανέωση και νέο αίμα που ήθελε να φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ, και μιλώντας για πρόσωπα τα οποία θα λάβουν ακόμα και κυβερνητικές θέσεις όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. «Προσωπικότητες που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στο κόμμα, αλλά τις έχει καταξιώσει η κοινωνική συμμετοχή και δράση, η συμβολή τους στην επιστήμη, την τέχνη, την οικονομική σκέψη και πράξη», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά τα πολιτικά παιχνίδια και έχει κάνει αντιπολίτευση ακόμη και πάνω σε στάχτες, οπότε δεν θα του ήταν και μεγάλο πρόβλημα στο να δημιουργήσει ένα γενικό ”μπάχαλο” στο ευαίσθητο κομμάτι όπως αυτό της Παιδείας.

Έτσι λοιπόν βλέποντας ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, προσπαθεί να αρπάξει ότι μπορεί, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια και προκαλώντας μείζον θέμα και ”έχθρα” ανάμεσα σε δύο νομούς (Ιωάννινα και Πρέβεζα).

Ο ένας από τους ”σοφούς” του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον:

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητής του Τμήματος Χημείας με συμμετοχές σε περισσότερα από 50 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

Βέβαια ο κ. Αλμπάνης στην συμμετοχή που είχε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/10/2021 αρκέστηκε να μας εξηγήσει πώς είναι η δομή της Συγκλήτου ποιοι την απαριθμούν και πως έχει το αυτοδιοίκητο, ενώ είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα.

Αυτό λέγεται ‘στάχτη” στα μάτια ή όχι κ. Πρύτανη;

Αλλά ας πάρουμε ξανά τα πράγματα από την αρχή… Η συνεδρίαση των καθηγητών του τμήματος Λογιστικής με έδρα την Πρέβεζα αποφασίζει κατά πλειοψηφία την μεταφορά του τμήματος στα Ιωάννινα, οι λόγοι πολλοί αλλά αυτός που φάνηκε στην δημοσιότητα ήταν ο περιβόητος ”νόμος Κεραμέως”, μία καραμέλα που ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει κάνει λάβαρο.

Να κάνουμε γνωστό ότι η πλειοψηφία των καθηγητών που έρχονταν στην Πρέβεζα, όποτε φυσικά μπορούσαν είχαν μόνιμη κατοικία τα Ιωάννινα.

Δείτε τι λένε οι γονείς των σπουδαστών όμως…

Αν δε το καταλάβατε λόγω μη προσέλευσης καθηγητών στο τμήμα, σπουδαστές έχασαν εξεταστική…

Επίσημες καταγγελίες γονιών, αλλά τι να μας λένε τώρα οι γονείς όταν υπάρχουν οι ”σοφοί” που βγάζουν αποφάσεις.

Ερχόμαστε στην απόφαση της Κοσμητείας της σχολής στις 18/01/2022, έτσι για να ξεκινήσει καλά η νέα χρονιά…

Τι είπε ο Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Ναι μεν αλλά, δηλαδή καλή ως πρόταση αλλά δεν υπάρχουν υποδομές. Αυτό δε το λέμε εμείς αλλά η απόφαση της Κοσμητείας, αρχές του νέου έτους.

Επιστρέφουμε όμως στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 11/10/2021, όταν ο κ. Αλμπάνης, είχε πει ότι το Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ζητώντας χρηματοδοτήσεις για πετρέλαια και άλλα από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Και επιστρέφουμε στο χθες εκεί όπου τα χαμόγελα ορισμένων έγιναν δάκρυα και πόνος σε άλλους.

Την ίδια απόφαση λοιπόν έλαβε και η πλειοψηφία της Συγκλήτου ναι μεν αλλά, θέλουμε το ένα, θέλουμε το άλλο. Δηλαδή το θέλουμε το τμήμα, αλλά δεν έχουμε υποδομές. Ας βοηθήσει η Περιφέρεια. Δηλαδή ας δώσει πάλι ο Ελληνικό λαός χρήματα για νέα τμήματα.

Τελικά τι είναι τα χρήματα μαρουλόφυλλα που θα τρώνε ορισμένοι λες και δεν έχουν καμία αξία;

Έλεος πραγματικά έλεος…

Αλλά το καλύτερο ήρθε με το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα.

Τίτλος: ” Κώστας Μπάρκας: Ο αγώνας για την παραμονή στην Πρέβεζα του τμήματος

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής συνεχίζεται΄΄, ωστόσο το καλό είναι εντός του δελτίου τύπου.

”Το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών,  ανταποκρίνεται πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα”, ότι διαθέτει όλα τα παραπάνω το είπατε στον δικό σας σοφό, πριν βγάλει την απόφαση αυτή η Σύγκλητος;

Αλλά το κορυφαίο ήταν στο τέλος του δελτίου εκεί όπου για πρώτη φορά ο Βουλευτής του ΣΫΡΙΖΑ κάνει ευθέως επίθεση στον κυβερνητικό βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη.

”Η έως τώρα εκκωφαντική σιωπή και η απουσία του βουλευτή της ΝΔ Πρέβεζας από τη υποστήριξη του δίκαιου αιτήματός μας, ας προβληματίσει τους Πρεβεζάνους.”

Ενώ κλείνοντας ο κ. Μπάρκας τονίζει και μάλιστα φαίνεται να είναι και σίγουρος ότι: ”Να είναι όμως βέβαιοι οι πολίτες της Πρέβεζας, ότι στον ελάχιστο διάστημα που απομένει σε αυτή την κυβέρνηση θα κινήσουμε όλα τα μέσα και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στον αγώνα για την παραμονή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοικονομικής στην Πρέβεζα”.

Έτσι λοιπόν τι μας λέει αυτό, ότι έχουμε προεκλογική περίοδο και δε το γνωρίζουμε; Γνωρίζει κάτι ο κ. Μπάρκας και δεν μας το λέει;

Επίσης γνώρισε ο κ. Μπάρκας που ήταν ο κυβερνητικός βουλευτής και τον κατηγορεί για απουσία; Μήπως έβγαλε ο κ. Γιαννάκης απόφαση για μεταφορά του Τμήματος και ευθύνεται;

Κάπου έχουμε μπερδέψει τα πράγματα και τα κλάματα είναι νωρίς να πέσουν, κάντε λιγάκι υπομονή.

Λοιπόν και για να σοβαρευτούμε τώρα η απόφαση της ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ είναι καθάρα γνωμοδοτική, την οριστική απόφαση θα λάβει η υπουργός Νίκη Κεραμέως…Ποια; Δεν καταλάβατε; Η υπουργός Νίκη Κεραμέως…

Και μην αγχώνεστε αδέλφια… από την ΑΥΓΗ ξεκίνησες στην ΑΥΓΗ θα κατέβεις….

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑ

”Η δημοσιογραφία δεν προστατεύει τις αρχές, η δημοσιογραφία προστατεύει τους πολίτες – Νόμος” – Γιάννης Βασιλειάδης

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (4): ”Με πρόσχημα το Νόμο Κεραμέως ο ΣΥΡΙΖΑ – διχάζει- την Ήπειρο”

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση με τους κατοίκους στο Άνω Κοτσανόπουλο πραγματοποίησε κλιμάκιο της “Ανάπτυξης Τώρα”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...