Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:23

Παρέμβαση του Δημάρχου Πάργας για την κακή λειτουργία των δομών υγείας της περιοχής

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς  σχετικά με την  κακή λειτουργία των Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας, καθώς και την εξαιρετικά προβληματική κάλυψη από τον σταθμό ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε το σώμα για την σημερινή κατάσταση που επιδεινώθηκε με τις απαράδεκτες και αιφνίδιες μετακινήσεις ιατρών των Κέντρων Υγείας, που οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις και σε παραιτήσεις τους από το Ε.Σ.Υ,  όσο και για την πλημμελή λειτουργία του σταθμού  ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου με μόνο δύο βάρδιες για πέντε ημέρες, κάτι που μπορεί να στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές.  Με δεδομένο ότι ο Δήμος Πάργας αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και το ότι κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται, είναι προφανές σε όλους  ότι οι ήδη αυξημένες ανάγκες για ιατρική περίθαλψη πρώτου βαθμού μεγαλώνουν δραματικά και απαιτούν την ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής.

Ο Δήμος Πάργας από την πλευρά του αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια όπου του έχει ζητηθεί, με υλικοτεχνική υποδομή, με συντήρηση κτηρίων, με παραχώρηση δημοτικών ακινήτων  για την φιλοξενία των δομών υγείας, καθώς και έχει θεσπίσει ειδικό βοήθημα για το ενοίκιο ιατρών που τα στελεχώνουν.

Πέρα από τις πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν ήδη γίνει, η Δημοτική Αρχή με επιστολή που έχει αποστείλει, κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για τις αδυναμίες σε όλους τους υπευθύνους και καλεί το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, να λάβουν κάθε μέτρο για την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, κοινοποιώντας την και στους Βουλευτές Πρέβεζας.

Ο Δήμος Πάργας εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας, καλεί όλους τους υπευθύνους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με την δέουσα σοβαρότητα και με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, ώστε να προσφέρεται σε δημότες και επισκέπτες η απαραίτητη υγειονομική ασφάλεια που δικαιούνται.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συναυλία κλασικής μουσικής στο Κάστρο Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ρούχων από τον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...