Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 4:11

”Πανικός” κ. Κικίλια για ένα κρούσμα αύξηση σε μία εβδομάδα;

Ο πανικός με τις δηλώσεις διά στόματος υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, φαίνεται ότι δεν μπορούν να ηρεμήσουν τους πολίτες ούτε με τις απαντήσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας και στενού του συνεργάτη του Χάρη Χατζηχαραλάμπους που έκανε στο atpreveza.gr.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στο atpreveza.gr:

”Αν “κοκκινίζει” ή όχι ένας Νομός, αυτό αφορά την ενημέρωση που γίνεται κάθε Παρασκευή από τον κ. Χαρδαλιά. Κάθε Τετάρτη ο κ. Κικίλιας προχωρά σε δημόσια ενημέρωση των δημοσιογράφων και παρουσιάζει τα δεδομένα συγκριτικά με την περασμένη Τετάρτη, δηλώνοντας τις ποσοστιαίες αυξήσεις των ενεργών κρουσμάτων. “Χτυπάει” έτσι ένα… καμπανάκι κινδύνου και προσοχής σε διάφορες περιοχές που παρουσιάζουν μία αύξηση, στον συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων ποσοστιαία, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τον παράγοντα της διασποράς. Σε ποιες περιοχές δηλαδή εντοπίζονται εντός του Νομού τα κρούσματα.

Τα στοιχεία των λοιμοξιολόγων είναι στη διάθεση του Υπουργού από το προηγούμενο βράδυ. Στην περίπτωση της Πρέβεζας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως υπάρχει προβληματισμός. Αιτία ήταν ότι διαπιστώθηκε μία ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 14% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Χατζηχαραλάμπους εξήγησε επίσης ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυναμική και αλλάζει μέρα με την ημέρα, ειδικά στις περιφερειακές ενότητες με μικρό απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, που ορισμένα παλαιά ενεργά κρούσματα μπορεί να αρνητικοποιηθούν και να υπάρξει μία θετικότερη εικόνα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα του atpreveza.gr ο κ. Χατζηχαραλάμπους εξήγησε επίσης ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυναμική και αλλάζει μέρα με την ημέρα, ειδικά στις περιφερειακές ενότητες με μικρό απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, που ορισμένα παλαιά ενεργά κρούσματα μπορεί να αρνητικοποιηθούν και να υπάρξει μία θετικότερη εικόνα από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Ήδη όπως μας ενημέρωσε τα στοιχεία το πρωί της Πέμπτης ειδικά για την Π.Ε. Πρέβεζας δείχνουν μία καλή κατάσταση.

Γενικότερα οι επιστήμονες και το Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηχαραλάμπους, παρακολουθούν στενά τα δεδομένα και δείχνουν τη δέουσα προσοχή και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του κ. Κικίλια, ο υπουργός ανακοινώνει τα στοιχεία της επιτροπής κάθε Τετάρτη, όπου με μικρές ”παρεμβάσεις” προσπαθεί να δώσει στους πολίτες να καταλάβουν ότι ακόμη διανύουμε μία δύσκολη κατάσταση και ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερη προσοχή.

Να θυμίσουμε την δήλωσει Βασίλη Κικίλια που έγινε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

“…Πρέπει επίσης να επισημάνω και να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να είναι προσεκτικοί. Υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες που μας προβληματίζουν, όπως αυτές της Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας. Εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα…”.

Πάμε τώρα να δούμε από που βγαίνει το 14% αύξησης στον αριθμό κρουσμάτων στην Π.Ε Πρέβεζας από Τετάρτη σε Τετάρτη.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει στην Π.Ε Πρέβεζας τρία (3) κρούσματα, ενώ μέχρι την Τετάρτη 7 Απριλίου να έχουν ανακοινωθεί συνολικά 15 κρούσματα, ενώ 2 και 7 Απριλίου η Πρέβεζα είχε μηδενικά κρούσματα.

Από Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 έως και Τετάρτη 14 Απριλίου, ημέρα δηλώσεων του Βασίλη Κικίλια, στην Π.Ε Πρέβεζας, ανακοινώθηκαν 16 συνολικά κρούσματα, με την 12η Απριλίου να μην εμφανίζει κανένα κρούσμα ο νομός.

Άρα ή εμείς δεν γνωρίζουμε καλά τα μαθηματικά ή κάπου χάνεται η μπάλα στην επιτροπή.

Πάμε ξανά να το δούμε…

Τετάρτη 31/3 έως Τετάρτη 7/4 – 15 κρούσματα

Τετάρτη 7/4 έως Τετάρτη 14/4 – 16 Κρούσματα

Η διαφορά του ενός κρούσματα είναι τις τάξης του 14% που επικαλέστηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Βασίλη Κικίλια, για αυτό τον λόγο μας ”χτύπησε” το καμπανάκι;

Όσο και να το τραβήξεις το ΄ένα (1) κρούσμα, 14% δεν σου δίνει με τίποτα….

Άρα κ. Κικίλια, καλό θα ήταν όταν κάνετε δηλώσεις να τις διαβάζετε πρώτα για να μην κάνετε έναν ολόκληρο νομό όπου οι πολίτες του προστατεύονται, προσέχουν και αγωνιούν, να τρέχουν πανικόβλητοι.

Λιγάκι προσοχή δεν βλάπτει….

Δείτε και τον πίνακα στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Προηγούμενο Άρθρο

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στην Λάκκα Σούλι

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Ζητά διευκρινήσεις από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...