Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 21:20

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 – Εξαιρετικές επιδόσεις των αθλητών του ”ΕΥ ΖΗΝ” Πρωταθλητής Ελλάδος ο Αντρέα Μίτα (φώτο-βίντεο)

Με τον Αντρέα Μίτα να χρίζεται Πανελληνιονίκης Κ18 στο άλμα εις ύψος με 2,05μ., αλλά και με μία 8η, μία 11η και μία 14η θέση, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ομάδα του Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Δεύτερη φορά πρωταθλητής στο άλμα στο ύψος ο Αντρέα Μίτα (Ευ Ζην Πρέβεζας) ο οποίος πέρασε πάνω από τα 2.05μ. επιβεβαιώνοντας την καλή του αγωνιστική κατάσταση αλλά και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι 2.01μ. Ο αθλητής από την Πρέβεζα ήταν νικητής και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας το 2021 που είχε γίνει πάλι στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Μανωλόπουλος (Σπαρτιακός ΓΣ) κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 1.94μ  και ο Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 1.94μ. επίσης αλλά με διαφορά προσπαθειών.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18 που έγινε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, πρώην πρόεδρου και γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ επί σειρά ετών, μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ.

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο αθλητική δράση και έντονο συναγωνισμό στο οποίο οι νεαροί αθλητές, οι ελπίδες του στίβου, η επόμενη γενιά των πρωταθλητών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη αλλά και την είσοδο στην αντιπροσωπευτική μας ομάδα που θα πάρει μέρος στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της κατηγορίας από 4-7 Ιουλίου στην Ιερουσαλήμ.

Το πρωτάθλημα, από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, τουλάχιστον, χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωσή του αλλά και από τις εμφανίσεις των νεαρών αθλητριών και αθλητών οι οποίοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και προγραμματίζουν τα επόμενα αθλητικά τους βήματα στον κλασικό αθλητισμό.

Οι φίλαθλοι, και ήταν πολλοί οι λάτρεις του στίβου που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό αυτό το διήμερο, απόλαυσαν όμορφες αθλητικές στιγμές που μόνο ο στίβος μπορεί να προσφέρει.

Περισσότεροι από 1500 αθλήτριες και αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα βρέθηκαν στο φιλόξενο Πανθεσσαλικό Στάδιο με αρκετούς από αυτούς να πραγματοποιούν εξαιρετικές επιδόσεις.

Για τον Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” συμμετείχαν οι:

  • ΑΝΘΙΑ ΑΔΑΜΟΥ 800 2.20.12 (8η)
  • ΑΔΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 400ΕΜΠ 1.10.16 (11η)
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΑΜΟ 4Χ400. 3,52,51 (11η)
  • ΑΘΗΝΑ ΝΤΑΤΣΑ 32.13.57 (14η)
  • ΔΑΜΟ ΦΙΠΠΟΣ 2000 ΣΤΙΠΛ
  • ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΡΑΚΗ 400 ΕΜΠ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 100ΕΜΠ
  • ΤΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 100Μ

Όλοι οι αθλητές του Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” πραγματοποίησαν εξαιρετικές αγωνιστικές προσπάθειες αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Εκ του συνόλου 200 σωματείων στα αγόρια ο Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” κατέλαβε την 37η θέση, ενώ στα κορίτσια την 88η.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την επιστροφή των αθλητών στην Πρέβεζα, επικοινώνησε μαζί τους ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Πρέβεζας Γρηγόρης Κουμπής, ο οποίος αφού τους συνεχάρη όλους για τις επιδόσεις τους του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Μηνύματα για τους αθλητές έστειλε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης Δημήτρης Καραμανίδης και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Βάδην Αθηνά Παπαγιάννη.

Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους αθλητές και της αθλήτριες του ”ΕΥ ΖΗΝ” είναι:

  • 25-26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ ΚΑΙ Κ23 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
  • 27-28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ Κ16 (ΓΥΜΝΑΣΙΑ) ΣΥΝΘΕΤΑ (6ΑΘΛΟ ΚΑΙ 8ΑΘΛΟ)
  • 1-2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ Κ16
  • 9-10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Κ20

Το onprevezanews.gr βρέθηκε με την αποστολή του Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και σας μετάδωσε σε απευθείας μετάδοση τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών.

Η προπονήτρια του Α.Γ.Σ Πρέβεζας ”ΕΥ ΖΗΝ” Σίλα Γέροντα αμέσως μετά το τέλος των αγωνισμάτων δήλωσε:

”Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τους αθλητές μου. Έκαναν τεράστια προσπάθεια σ’ ένα πολύ δυνατό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Είμαστε υγιείς και συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και στα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα”.

 


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΑΣ ΑΧΕΡΩΝ

Επόμενο Άρθρο

Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης επιπτώσεων υψηλών θερμοκρασιών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...