Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 11:44

Πανελλήνια πρωτιά για το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας σε διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν ένα Πανελλήνιο διαγωνισμό παρουσιάζουν τις 9 παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου «Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Culture Is Athens του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Ανάμεσα στις 9 παραστάσεις ήταν και το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας το οποίο παρουσίασε το έργο:

«Ο μπεχτσής / Ο νυχτοφύλακας» 

Συγγραφή κειμένου: Κώστας Λάκης

Σκηνοθεσία: Λίλη Σακκά (Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας)

Ερμηνεία: Κοσμάς Μαρκής & Σπύρος Παπαδιώτης (Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας).

Μετά από μία σκληρή ”μάχη” και αφού ο «Ο μπεχτσής / Ο νυχτοφύλακας» πέρασε στην τελική τριάδα στο διαγωνιστικό μέρος, η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε την πρώτη θέση για το θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης, οι συντελεστές της παράστασης, αλλά και το υπόλοιπο κοινό που είχε γεμίσει την αίθουσα στο Γκάζι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας κερδίζει σε Πανελλήνιο διαγωνισμό, δείχνοντας με τον πιο δυνατό τρόπο ότι η Πρέβεζα μπορεί να καλλιεργήσει και να κρατήσει θεατρικές ομάδες και μάλιστα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.

Η σκηνοθέτης του έργου κα Λίλη Σακκά μίλησε στο onprevezanews.gr για αυτή την τεράστια επιτυχία λέγοντας: ”Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πραγματικά είναι κάτι το απίστευτο. Παρ’ όλα τα προβλήματα καταφέραμε και περάσαμε αρχικά στην 3αδα και στο τέλος νικήσαμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας και στους φίλους που βρέθηκαν μαζί μας εχθές (18/10) στη μαγική βραδιά στο Γκάζι.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του έργου Κώστας Λάκης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook έγραψε: ”Το πιο μεγάλο ευχαριστώ στο Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, στη σκηνοθέτη Λίλη Σακκά στους ερμηνευτές Κοσμάς Μαρκής και Σπύρο Παπαδιώτη, και για την υποστήριξη τους τον Βασίλη Μπούτση και την Άννα Μπαρκούζου”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος ”Πρέβεζα” – Κυανή Ακτή, ένας άρρωστος τόπος

Επόμενο Άρθρο

Ο έμπειρος προπονητής Νεκτάριος Βαβέτσης νέος κόουτς στην Α.Ε Καναλακίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...