Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:13

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Γιορτή μνήμης και τιμής για τους αγώνες των Γυναικών στο πέρασμα του χρόνου

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μαρτίου, ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των γυναικών στο πέρασμα του χρόνου και στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη, η οποία μίλησε για τους αγώνες, την προσφορά και τους αγώνες των απανταχού γυναικών.
Η κ .Κωσταντάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα έχει κερδίσει πολλές μάχες αλλά χρειάζονται πολλοί ακόμη αγώνες για να κατακτήσει όσα της αξίζουν και όσα δικαιούται.Σημείο “ κλειδί” η αντιδήμαρχος χαρακτήρισε το ότι η γυναίκα πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της και να σπάσει το φράγμα της σιωπής. Σύμφωνα με την κ.Κωνσταντάκη οι γυναίκες αποτέλεσαν τις “εμψυχώτριες’ σε όλους τους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την ελευθερία τους και για την εδραίωση όλων των κατακτήσεων στην ιστορία της χώρας μας.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας εξάλλου αναφέρθηκε και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Πρέβεζας το οποίο καλύπτει περιστατικά από την ευρύτερη περιοχή και στηρίζει τις γυναίκες από απλά περιστατικά έως βαριές καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας τα οποία μάλιστα έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Τέλος Μαρτίου θα ανοίξουν τα σχολεία – Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση και τουρισμός

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 8 Μαρτίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...