Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 21:59

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών- 25η Νοεμβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και τα πρόσφατα περιστατικά παιδικής κακοποίησης που παραπέμπουν σε νοσηρά οικογενειακά περιβάλλοντα και έμμεσα σε περιπτώσεις ενδοικογενειακής και έμφυλης βίας, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πρέβεζας υλοποίησαν σχετικές δράσεις δικτύωσης και ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.

Ειδικότερα στις 26/9/2022 και στις 18/10/2022 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Διευθυντή και τα αρμόδια στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας με σκοπό την γνωριμία, ενημέρωση και συνεργασία των δύο φορέων σε περιπτώσεις ενδοιοκογενειακής βίας. Σε συνέχεια της προσπάθειας αυτής, απεστάλη από το Σ.Κ. ενημερωτικό σημείωμα προς όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης (30 Δημοτικά Σχολεία και 40 Νηπιαγωγεία) με σκοπό την πληροφόρηση- ευαισθητοποίηση των συλλόγων διδασκόντων.

oznor

Κατόπιν στις 23/11/2022 τα στελέχη του Σ.Κ. συμμετείχαν σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Πρέβεζας με θέμα την πρόληψη της θυματοποίησης και την καταστολή της παραβατικότητας ανηλίκων.

Στις 24/11/2022 υλοποιήθηκε δράση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης (ομάδα εργασίας) από το προσωπικό του Σ.Κ. με τη συμμετοχή προϊστάμενου και ειδικού επιστημονικού προσωπικού (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης Πρέβεζας (ΚΕΔΑΣΥ), με σκοπό τη γνωριμία, επικοινωνία και άμεση συνεργασία των δύο φορέων.

Τέλος στις 23/11/2022 στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα έμφυλης βίας, στελέχη του Σ.Κ. Πρέβεζας παρευρέθησαν σε εκδήλωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπου συμμετείχαν με ομιλία.

Τα στελέχη του Σ.Κ. του Δήμου Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Με 4 θέματα συνεδριάζει το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας τελειώνουν στις επερχόμενες εκλογές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...