Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:36

Πήττα και Τζιακούρης οι νικητές στα μονά του διεθνές τουρνουά ITF της Πρέβεζας (βίντεο-φωτογραφίες)

Η Αθηνά Πήττα κέρδισε σε έναν ωραίο τελικό την Άρτεμη Ασλανισβίλι με 2-1 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενήθηκε στην Πρέβεζα.

Η Αθηνά Πήττα, Νο.3 στο ταμπλό του Preveza Cup και Νο.491 στην παγκόσμια κατάταξη των juniors, επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Άρτεμης Ασλανισβίλι με 4-6, 6-1, 6-3, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο της στα μονά σε τουρνουά της ITF, 5ο συνολικά, αφού έχει κερδίσει και 3 τίτλους στα διπλά.

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη 17χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, που είχε κερδίσει στον 1ο γύρο την Αλεξάνδρα Μάγια με 6-3, 6-0, στον 2ο γύρο την Iva Daneva με 6-1, 6-3, στα προημιτελικά τη Hannah Read με 6-0, 6-1 και στα ημιτελικά τη Νο.1 του ταμπλό, Aleksandra Gabrovska, με 2-6, 7-6 (1), 7-6 (1).

Πολύ καλή εβδομάδα είχε και η Άρτεμις, η οποία αγωνίστηκε μόλις στο δεύτερο τουρνουά της σε ITF διοργάνωση, μετά την πετυχημένη πορεία της στο ντεμπούτο της πέρσι στο J3 τουρνουά της Λευκορωσίας, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Στην Πρέβεζα η 15χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων κέρδισε την Αγγελική Καρασαββίδη με 6-0, 6-1, την Viktorie Hazmukova (Νο.6 ταμπλό) με 6-2, 6-1, την Imogen Haddad (Νο.2 ταμπλό) με 6-4, 6-4 και την Africa Burillo Berezak με 6-2, 6-2, μπαίνοντας στον πρώτο της τελικό στο ITF Circuit χωρίς να χάσει σετ.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο Σπύρος Ζανιάς Αντιπρόεδρος,  Διεθνούς Αθλητικής Ακαδημίας Τέννις και ο Τάκης Παππάς πρόεδρος της Γ.Ε Πρέβεζας και Διευθυντής Αγώνων WORLD TENNIS TOUR J4 PREVEZA.

Σήμερα έγινε και ο τελικός του μονού αγοριών, όπου πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης από την Κύπρο. Ο Κωνσταντίνος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και συνέτριψε στον τελικό τον Ιταλό Fabio De Michele, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τον 17χρονο Κύπριο αθλητή σε διοργάνωση της ITF.

Φυσιοθεραπευτής αγώνων για ακόμη μία φορά ήταν ο Νίκος Καβάγιας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Open TV: Στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας για πρωινό και γαρίδες (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Διαφήμιση για την Πρέβεζα η φωτογράφιση του καταστήματος ΣΟΡΟΚΑΣ (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...