Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 6:21

Πάσχα με μπλόκα και ελέγχους για να μη φύγει κανείς – Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα δυσαρέστησε πολλούς. Και οι πληροφορίες πως πολλοί έχουν φροντίσει να φύγουν ήδη για τα χωριά τους εκμεταλλευόμενοι τους μειωμένους ελέγχους δεν πέρασαν… απαρατήρητες.

«Δεν θα περάσει κουνούπι» εκτός των… τειχών των αστικών κέντρων. Αυτή είναι η «ιδέα» ενόψει του Πάσχα, που φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, με την Ανάσταση στις 21:00 και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00.

Και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα φύγει κανείς από τις πόλεις και άρα θα περιοριστεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού στην επαρχία, οι αρμόδιοι καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους, που προβλέπουν αυστηρότατους ελέγχους στις εξόδους, ακόμη και για εκείνους που έχουν άδεια μετακίνησης εκτός νομού.

Τα μέτρα αποτροπής θα υπάρχουν παντού και θα ξεκινήσουν όχι τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά από το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Όπως και τα μπλόκα, που θα είναι επίσης… παντού και θα ελέγχονται ακόμη και οι κατ’ εξαίρεσιν μετακινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εικονικές βεβαιώσεις. Κι αν βρεθούν, οι αρμόδιοι προειδοποιούν πως οι ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης επιφέρουν ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται δε ότι ο σχεδιασμός είναι έλεγχοι σε όσους μετακινηθούν εκτός του νομού της πρώτης κατοικίας θα γίνονται και εκ των υστέρων!

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

Προηγούμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 22 Απριλίου

Επόμενο Άρθρο

Επιπλοποιώ Μάρας: Προσφέρει 4 κουζίνες σε σούπερ τιμή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...