Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 22:43

Πάνος Γαλάνης: Ο καλλιτέχνης που ζωντανεύει τις βιτρίνες της Πρέβεζας όλο τον χρόνο (φωτογραφίες-βίντεο)

Ο Πάνος Γαλάνης είναι ένας νέος καλλιτέχνης από την Πρέβεζας, αυτοδίδακτος, όπου τα τελευταία 5 χρόνια ζωγραφίζει τις βιτρίνες των καταστημάτων, αναλόγως την εποχή.

Φέτος μπορεί να ζούμε μία δύσκολη κατάσταση με το 2ο lockdown και λόγω της Πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο η Πρέβεζας γέμισε χρώματα, ζωγραφιές και ζωντάνια με τις πινελιές του Πάνου Γαλάνη.

”Νιώθω σαν ένα ξωτικό των Χριστουγέννων κάθε χρόνο, γιατί είμαι το άτομο το οποίο εργάζεται για να φτιάχνει και τα μαγαζιά και την διάθεση του κόσμου” δηλώνει στην κάμερα του onprevezanews.gr.

Ο χρόνος που απαιτείται για να γίνει μία βιτρίνα είναι από μία έως και τρεις ημέρες, αναλόγως το θέμα που θα γίνει για το κάθε κατάστημα, όπου όλες οι δημιουργίες είναι μοναδικές και δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντιγραφή μεταξύ τους.

”Την θεματολογία την επιλέγει είτε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είτε εγώ, αν και τις περισσότερες φορές το αφήνουν στην κρίση μου. Ο κόσμος το ευχαριστιέται όσο και εγώ το αποτέλεσμα. Καθημερινά το εισπράττω από όλους όσους με βλέπουν να ζωγραφίζω τις βιτρίνες” μας λέει ο Πάνος Γαλάνης.

Ωστόσο οι δημιουργίες τους δεν αποτυπώνονται μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά κάθε εποχή του χρόνου και έτσι τα θέματα είναι διαφορετικά.

”Είναι καλό οι επιχειρήσεις να κάνουν συνέχεια αλλαγές, αλλάζει και η διάθεσή τους, αλλά έχουν και περισσότερη κίνηση και αυτό είναι ευχάριστο” τονίζει ο καλλιτέχνης Πάνος Γαλάνης.

Το onprevezanews.gr βρήκε τον Πάνο Γαλάνη την στιγμή που δημιουργούσε την βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου praline και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για την δουλειά του, αλλά και για το τι λέει ο κόσμος για εκείνον.

Δημιουργίες του Πάνου Γαλάνη κοσμούν την σελίδα του Δήμου Πρέβεζας καθώς επίσης και το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα, όπου φιλοτέχνησε λόγω του κορονοϊού την παρακάτω εικόνα.

Θαυμάστε δημιουργίες του Πάνου Γαλάνη σε βιτρίνες καταστημάτων της Πρέβεζας

Ξυλόφουρνος Caterina’s Καλδάνη-Δρακούση

Praline Pastry

Βιβλιοπωλείο Κύκλος

Tram Cafe Creperie

Parada CAFE

Rouge Parfumeries Preveza

Cafe – Cafe Coffee & Snack ,Preveza

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΛΑΣ

Αρτοζαχαροπλαστείο ΑΦΟΙ Κατωγιάννη

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 1383 κρούσματα και 98 νεκροί στην Ελλάδα – 9 Π.Ε Ιωαννίνων και 2 Π.Ε Άρτας

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 6 Δεκεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...