Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:48

Ο φόβος του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι του Βασίλη Κώνστα

Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός κινδύνου ή απειλής.

Σε αυτή την δεινή θέση βρίσκεται εδώ και δύο μήνες η Δημοτική Αρχή Ζηρού, μετά το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της από το έγγραφο καταπέλτη του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζηρού.

Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό, να σας ενημερώσω ότι στις 20 Απριλίου 2022 ο εν λόγω προϊστάμενος συνέταξε το υπ αριθμ. πρώτ. 3432/20-4-2022 έγγραφο με το οποίο καταγγέλλει την ύπαρξη παράνομων προφορικών αναθέσεων από μέλη της Δημοτικής Αρχής Ζηρού.

Ο Δήμαρχος Ζηρού, αντί να αντικρούσει με έγγραφα στοιχεία τις προαναφερόμενες καταγγελίες επέλεξε να κάνει μέσω των ΜΜΕ μία ατεκμηρίωτη προσωπική επίθεση στον καταγγέλοντα τον οποίο και υποδείκνυε ως την μοναδική πηγή του κακού.

Επειδή όμως η τεκμηρίωση οποιασδήποτε υπόθεσης πραγματοποιείται μόνο εγγράφως, γι αυτό και στις 17 Μαΐου 2022, μετά την ανεπαρκή και παραπλανητική ανάρτηση του κ. Καλαντζή, ζήτησα με αίτησή μου από την Δημοτική Αρχή Ζηρού να μου χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα στοιχεία για την περίοδο από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αντί αυτού όμως η Δημοτική Αρχή επέλεξε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στην συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2022, χωρίς βεβαίως μέχρι τότε να μας είχε χορηγήσει κανένα έγγραφο στοιχείο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως η ίδια η Δημοτική Αρχή που είχε θέσει για συζήτηση το θέμα, ψήφισε την αναβολή της συζήτησής του, με το πρόσχημα ότι δεν είχαμε τα απαιτούμενα στοιχεία στα χέρια μας, παρότι αυτό οφείλονταν αποκλειστικά και μόνο σε δική της αδυναμία ή σκόπιμη ενέργεια, όπως θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κάποιος περισσότερο δύσπιστος !!!

Από την πλευρά μου ζήτησα και πέτυχα την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι, εντός 10 ημερών το αργότερο θα μας είχαν δοθεί τα στοιχεία και θα πραγματοποιούνταν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τις καταγγελίες του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών για την ύπαρξη παράνομων προφορικών αναθέσεων.

Έκτοτε, δηλαδή από τις 25 Μαΐου 2022 μέχρι σήμερα, έχουν παρέλθει όχι 10 αλλά 34 ημέρες και όχι μόνο δεν μου έχουν δοθεί τα έγγραφα στοιχεία που ζήτησα αλλά ούτε καμία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει πραγματοποιηθεί, ούτε καν έχει οριστεί !!!

Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος του τερματοφύλακα (Δημοτικής Αρχής) που μπροστά στο πέναλτυ (καταγγελίες Προϊσταμένου Οικονομικών) και για να αποφύγει το μοιραίο, προχώρησε σε μία απονενοημμένη και πρωτοφανή ενέργεια και δεν προέβη ούτε καν σε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μήνα Ιούνιο, παρότι από την ισχύουσα νομοθεσία, εγκύκλιος 375 της 2-6-2022, είναι υποχρεωτική μία τουλάχιστον συνεδρίαση κάθε μήνα με ευθύνη του προέδρου του Σώματος !!!

Κρίνοντας  αυτή την παράβαση της νομοθεσίας μόνο ως προς την πολιτική και θεσμική διάστασή της, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ζηρού είναι εξαιρετικά στριμωγμένοι πολιτικά και επιπλέον αυτού, η εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή Ζηρού για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η δική της πολιτική επιβίωση και τίποτα, μα τίποτα άλλο.

Αν πιστεύουν, τόσο ο κ. Καλαντζής ως Δήμαρχος, όσο και ο κ.  Χασίδης ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ότι με την παραπλανητική τους τακτική θα αποφύγουν το μοιραίο, τότε πλανώνται πλάνην οικτράν γιατί με αυτή την απέλπιδα προσπάθειά τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να επιτύχουν ένα οδυνηρό αυτογκόλ και να βρεθούν σε ακόμη πιο δυσμενή θέση.

Τελικά όμως, παρά τις διάφορες περίεργες τακτικές που προσπάθησε να εφαρμόσει η Δημοτική Αρχή Ζηρού στο συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς γι αυτήν, η μπάλα συνεχίζει να είναι στημένη στο σημείο του πέναλτι και μέχρι αυτό να εκτελεστεί, ο φόβος της για το αποτέλεσμα συνεχώς θα μεγαλώνει και θα γιγαντώνεται, όπως ο φόβος του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, μέχρις ότου επέλθει λυτρωτικά η ώρα της εκτέλεσής του.

Φιλιππιάδα

29-6-2022

Κ ώ ν σ τ α ς      Β α σ ί λ ε ι ο ς
——————————————————————-
* Αντιστράτηγος  Πυρ/κού  Σώματος ε.α.
* Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  
   Δήμου  Ζηρού


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ένα νέο σημείο προβολής και ανάδειξης των Ηπειρώτικων προϊόντων δημιουργήθηκε στη Μπαλντούμα Ιωαννίνων στο πλαίσιο του έργου MeDInno

Επόμενο Άρθρο

Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 8.30 μμ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΠΡΕΒΕΖΑΣ υποδέχεται τα νέα του μέλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...