Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 19:39

Ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Καβάγιας στο Ράδιο Πρέβεζα 93

Ο φυσικοθεραπευτής και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου Νίκος Καβάγιας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης καλεσμένος στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τον Γιάννη Βασιλειάδη και το Ράδιο Πρέβεζα 93.

Ο κ. Καβάγιας μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας που ήταν στις 8 Σεπτεμβρίου και ήταν αφιερωμένη σε ασθενείς με COVID-19, ενώ μίλησε ακόμη και για την ενασχόλησή του και με τον αθλητισμό, ως φυσικοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας.

Ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Καβάγιας αναφέρθηκε σε πολλά παραδείγματα ανά την Ελλάδα με ”μαϊμού” φυσικοθεραπευτές, τονίζοντας ότι οι ασθενείς θα πρέπει να εμπιστεύονται τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου που είναι πιστοποιημένα και μπορεί οποιοσδήποτε να τους βρει στην επίσημη σελίδα του συλλόγου.

”Οι φυσικοθεραπευτές δεν είναι μόνο για αθλητές, είναι για ασθενείς με βαριά περιστατικά μετά από τροχαία ατυχήματα και άλλες παθήσεις. Είναι σημαντικό ένας φυσικοθεραπευτής να γνωρίζει καλά την πάθηση του ασθενούς προκειμένου να μπορεί να επέμβει, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην μετέπειτα εξέλιξη της υγείας τους ασθενούς” είπε ο κ. Καβάγιας.

Όσον αφορά τον χώρο του αθλητισμού ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στην Ήπειρο τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός κλειστού κολυμβητηρίου, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές, οι οποίοι μέχρι σήμερα πηγαινοέρχονται σε γειτονικές πόλεις για προπονήσεις.

Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός ενός τμήματος φυσικοθεραπείας στο νοσοκομείο Πρέβεζας, πλήρους εξοπλισμένου προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτό, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ. Καβάγιας στην συνέντευξη:

Α’ μέρος

Β’ μέρος

Προηγούμενο Άρθρο

Έντονες αντιδράσεις για την ηλικιωμένη που έφτυσε μαθήτρια

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 1 Οκτωβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...