Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:51

Ο Στρατής Βουγέλλης παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες του νέου αξονικού στο Νοσοκομείο

Πριν από δέκα ημέρες έφτασε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας ο νέος αξονικός τομογράφος, τελευταίας τεχνολογίας που σίγουρα και θα ενισχύσει, αλλά και θα βοηθήσει στην λειτουργία των ακτινολογικών εργαστηρίων.

Μάλιστα σήμερα ο προϊστάμενος εργαστηρίων (ακτινολογικού και αξονικού τομογράφου Στρατής Βουγέλλης, έδωσες στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το νέο τομογράφο του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.”Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα που θα μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς. 1. θα μειώσει τον χρόνο εξέτασης και την ταλαιπωρία και 2. θα διευρύνει την γκάμα των εξετάσεων (αγγειογραφίες άκρων και καρωτίδας κ.α)” δηλώνει στο onprevezanews.gr ο κ. Βουγέλλης.

Ο αξονικός τομογράφος είναι σχεδόν έτοιμος με επιθυμία όλων να ξεκινήσει από την Δευτέρα κιόλας η παρουσίαση και η εκπαίδευση του προσωπικού, από την ίδια την εταιρία, για να ακολουθήσει ο έλεγχος από ακτινοφυσικό (Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων), προκειμένου από αρχές Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η λειτουργία του και η προσφορά στους ασθενείς.Αυτή την στιγμή στο τμήμα εργαστηρίων εργάζονται 12 άτομα (γιατροί και χειριστές μηχανημάτων), ωστόσο η πληθώρα των εργαστηρίων και των εξετάσεων κάνει τον αριθμό αυτόν να μην είναι επαρκής.

”Ήδη έχουμε ζητήσει την προσθήκη 2-3 ανθρώπων και προς αυτή την κατάσταση βρίσκεται και η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά” τονίζει ο κ. Βουγέλλης.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες ελλείψεις μηχανημάτων που είναι ένας καινούριος ψηφιακός μαστογράφος και ένα μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Τέλος ο προϊστάμενος των εργαστηρίων μίλησε και για την αλλαγή του ακτινολογικού μηχανήματος που υπάρχει στο χειρουργικό τμήμα, το οποίο χρησιμοποιείται για ακτινογραφίες ασθενών που ετοιμάζονται για επεμβάσεις.

”Πρώτος στόχος είναι το προσωπικό και για αυτό ζητάμε και την συμπαράσταση της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου να εγκρίνει τις θέσεις” κατάληξε ο προϊστάμενος εργαστηρίων (ακτινολογικού και αξονικού τομογράφου Στρατής Βουγέλλης.

Προηγούμενο Άρθρο

Κατολίσθηση στην παλιά Εθνική Ιωαννίνων- Άρτας

Επόμενο Άρθρο

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα γίνουν δωρεάν rapid test για τον γενικό πληθυσμό στο Θεσπρωτικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...