Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 4:34

Ο Πυροσβέστης Άγγελος Τσόλης έσωσε τον ηλικιωμένο στην Τάπια του Λούρου από σίγουρο πνιγμό

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν και φτάνουν στο onprevezanews.gr σχετικά με το περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Λούρο Πρέβεζας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  όπου λίγο έλειψε να στοιχίσει την ζωή σε έναν 80χρονο άντρα.

Ο 80χρονος στην προσπάθεια του να παρκάρει το δίκυκλο το οποίο οδηγούσε, γλίστρησε πάνω στα χόρτα δίπλα από την Τάπια του Λούρου και έπεσε αμέσως στο χαντάκι το βάθος του οποίου φτάνει τα 3 μέτρα.

Το περιστατικό είδε πρώτα ο συνταξιούχος αστυνομικός Μιχάλης Τσόλης, ο οποίος ενημέρωσε τον γιο του, τον πυροσβέστη Άγγελο Τσόλη, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη ο πυροσβέστης έδεσε μία τριχιά στην μέση του και έπεσε μέσα στο χαντάκι, προκειμένου να σώσει τον 80χρονο, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ η ορατότητα στο σημείο ήταν σχεδόν μηδενική, αφού έχει να καθαριστεί πάνω από 2 χρόνια.

Το onprevezanews.gr επικοινώνησε με τον πυροσβέστη Άγγελο Τσόλη, ο οποίος αν και ακόμη συγκλονισμένος από το περιστατικό μας δήλωσε: ”Δεν υπολόγισα τίποτα εκείνη την ώρα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να πέσω και να σώσω τον συνάνθρωπό μου και αυτό έκανα. Ήταν πολύ δύσκολα και για εμένα, όπου αν και είμαι 1,93 ύψος η λάσπη που είχε το σημείο με τραβούσε και εμένα προς τα κάτω. Ο πατέρας μου με υπεράνθρωπες προσπάθειες κρατούσε εμένα και εγώ τον 80χρονο. Ο ηλικιωμένος ήταν σε κατάσταση ΣΟΚ και προσπαθούσα να τον ηρεμήσω γιατί πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και για τους δυο μας. Φανταστείτε να μην τον έβλεπε αμέσως ο πατέρας μου τι θα λέγαμε τώρα. Δεν θέλω ούτε να το φαντάζομαι”.

Οι πράξεις αυτές σαν του πυροσβέστη Άγγελου Τσόλη τιμούν όλους τους Έλληνες πυροσβέστες όπου με αυτοθυσία ρίχνονται στην μάχη απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό ορατό ή μή με μοναδικό σκοπό η διάσωση και σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Τον Άγγελο βοήθησαν και έβγαλαν μαζί με τον ηλικιωμένο, συνάδελφοί του που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα.

Για το περιστατικό ευχαρίστησε δημόσια στο προσωπικό του προφίλ, ο γαμπρός του 80χρονου, ο γνωστός αθλητικογράφος Βησσαρίων Σάκκος:

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο σπίτι του στην ζεστασιά και στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων.

Ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς που έχουν την ευθύνη για τον καθαρισμό θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στον καθαρισμό της Τάπιας, για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά και ίσως δυσάρεστα.

Γιάννης Βασιλειάδης


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Απίστευτη Δέσποινα Παπαμιχαήλ – Στο Νο.143 του κόσμου

Επόμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Κλείδωσαν οι γυναικείες υποψηφιότητες – Τα σενάρια για τους άντρες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...