Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:12

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για Νοσοκομείο και Covid-19 (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος βρέθηκε στην Πρέβεζα έπειτα από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας. Ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ από το ξενοδοχείο Dioni, μίλησε για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο επισκέφτηκε το πρωΐ, μαζί με τον διοικητή του Νοσοκομείο, τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου.

”Πραγματικά το Νοσοκομείο έχει πολλά προβλήματα, αυτό μπορεί οποιοσδήποτε να το δει με την πρώτη ματιά. Όταν κατασκευάστηκε ήταν με τα πρότυπα της εποχής, πλέον τόσα χρόνια μετά τα στάνταρ έχουν αλλάξει και όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση ανέγερσης ενός νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε και ορισμένα στοιχεία που είχαν να κάνουν με τον αριθμό τον επεμβάσεων που γίνονται καθ΄όλη την χρονιά.”Περίπου 1000 επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, πραγματικά τεράστιος αριθμός, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται και όπως καταλαβαίνετε οι απαιτήσεις αλλάζουν, οπότε η δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη” καταλήγει.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Πανδημίας μιας και ο ίδιος βρίσκεται και στην επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, οι οποίοι εξετάζουν καθημερινά το θέμα, προτείνοντας στον πρωθυπουργό τους τρόπους που θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση.”Εγώ προσωπικά και έχω νοσήσει και έχω κάνει το εμβόλιο, παρόλα αυτά με βλέπετε να φοράω μάσκα αν και δεν την χρειάζομαι. Αυτό το κάνω για να δίνω το παράδειγμα προς όλους. Το ίδιο παράδειγμα θα πρέπει να δώσουν και οι άνω των 65 ετών οι οποίοι ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν θέλουν. Το χρωστάνε στα παιδιά και στα εγγόνια τους, Το χρωστάνε σε όλους εκείνους που επί 15 μήνες πέρασαν δύσκολα και χωρίς εργασία, το χρωστάνε στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το ποσοστό για θρομβώσεις είναι 1 προς 100.000 αν κάνουν το εμβόλιο ενώ αν δε το κάνουν είναι 1 προς 4 εφόσον νοσήσουν. Οπότε η λύση είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να πετάξουμε όλοι μαζί τις μάσκες” τονίζει.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Εξαδάκτυλου

Προηγούμενο Άρθρο

Συμμετοχή του Δήμου Πάργας σε δράση καθαρισμού του ποταμού Αχέροντα

Επόμενο Άρθρο

Το πρώτο επίσημο μνημόσυνο του Οδυσσέα Ανδρούτσου το 1865

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...