Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:21

Ο ποδοσφαιρικός παλμός της Πρέβεζας – Αφιέρωμα της εφημερίδας ΦΩΣ στον ΠΑΣ Πρέβεζα

Ο νομός Πρέβεζας ήταν και φέτος ο πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η φύση είναι απλόχερη σε αυτή την περιοχή, με απέραντες παραλίες, καθαρές θάλασσες, σπάνιες ομορφιές, ξεχωριστά τοπία, που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στον νομό Πρέβεζας ανήκει και η Πάργα. Το ένα μέρος καλύτερο από το άλλο. Κολύμπι, καλό φαγητό, διασκέδαση, περιποίηση, φιλοξενία και παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Η τουριστική σεζόν πήγε καλά σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με όσα είπε στο «ΦΩΣ» ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης και έπεται συνέχεια. Υπήρχαν μέρες με πλήρη πληρότητα των καταλυμάτων και με τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Πάμε τώρα πάλι στα δικά μας και στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνημα του οδοιπορικού μας από την Πρέβεζα, την πρωτεύουσα του νομού. Μια πόλη με πολλές ομορφιές, που σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε νησί, ειδικά το βράδυ. Αν ολοκληρωθεί η σύνδεσή της με την Ιόνια Οδό τόσο στον νότιο άξονα όσο και στο βόρειο τμήμα από την περιοχή της Φιλιππιάδας, θα είναι ο αγαπημένος προορισμός όλων των Ελλήνων, με τουρισμό ακόμα και τον χειμώνα. Η τοπική ομάδα ΠΑΣ Πρέβεζα υποβιβάστηκε από τη Γ’ Εθνική, σε ένα πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε με τους αγώνες του α’ γύρου, κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες, με τον πρόεδρο Σπύρο Ρεκατσίνα να το χαρακτηρίζει ως… τουρνουά! Ο υποβιβασμός δεν έκαμψε το ενδιαφέρον για την ομάδα. Πρόεδρος παρέμεινε ο Σπύρος Ρεκατσίνας με έναν διοικητικό ανασχηματισμό και την είσοδο νέων προσώπων. Στο διοικητικό συμβούλιο είναι και οι Κωνσταντίνος Τσόκος, Γεώργιος Κατωγιάννης, Αλέξανδρος Ροπόκης, Σπυρίδων Τσάκης, Θωμάς Πεπόνης, Ιωσήφ Στύλος, Γεώργιος Τσουμελέκας και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης που είναι υπεύθυνος επικοινωνίας και Τύπου. Γενικός αρχηγός σε ρόλο τεχνικού διευθυντή ανέλαβε ο έμπειρος παράγοντας Χρήστος Τσόκος. Προπονητής παρέμεινε ο Άγγελος Μπέκας για να χτίσει από την αρχή μια ομάδα, με παλιούς και νέους παίκτες, ώστε σύντομα να ξαναγυρίσει στη Γ’ Εθνική. Βοηθός του είναι ο Χρήστος Παπαζώης. Η προετοιμασία ξεκίνησε από μέρες στο δημοτικό στάδιο που έχει το όνομα της Ολυμπιονίκη στο βάδην Αθανασίας Τσουμελέκα. Αποκτήθηκαν οι Νεκτάριος Χήτος από Δόξα Ωρωπού, Γιώργος Ντόντης, Μάριος Καταμάτζε, Δημήτριος Κώτσης από τον ΑΟ ΜύτικαΆρης Πόποτας, Μιχάλης ΠαπαγεωργίουΠέτρος Κωστής, Αποστόλης Τσουμελέκας από την ΑΕ Πρέβεζας. Επέστρεψε ο Γάλλος επιθετικός Γιόνανσεν Κορεντίν, που ήταν και πέρσι στο ρόστερ, αλλά με την επιβολή του λοκντάουν γύρισε στην πατρίδα του. Πολλοί είναι και οι παραμένοντες ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας, δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης (ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας onprevezanews και συνεργάτης του Ράδιο Πρέβεζα), μιλώντας στο «ΦΩΣ» τόνισε για την προετοιμασία και τους στόχους της νέας σεζόν: «Στόχος του ΠΑΣ Πρέβεζα είναι βασικά η καλή πορεία στο πρωτάθλημα και η διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Όμως δεν είναι αυτό μόνο το ζητούμενο. Θέλουμε να γίνουν υποδομές και να έρθουν στην ομάδα ταλέντα, όχι μόνο από την περιοχή της Πρέβεζας αλλά και από τα Γιάννινα και την Αιτωλοακαρνανία. Να υπάρξει ένα πενταετές πλάνο αξιοποίησης των ταλέντων με στόχο την επιστροφή στη Γ’ Εθνική σε πρώτη φάση. Το ρόστερ δεν ολοκληρώθηκε, είμαστε στη διαδικασία των μεταγραφών. Είναι πολύ σημαντικό που ανέλαβε γενικός αρχηγός ο Χρήστος Τσόκος, που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, καθώς υπηρέτησε από πολλές θέσεις και πολλά χρόνια τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Ο υποβιβασμός δεν μας πτόησε. Άλλωστε ήταν ένα μίνι πρωτάθλημα. Η δουλειά θα συνεχιστεί με τη φιλοσοφία που σας ανέπτυξα».

Ο Βασιλειάδης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τον κόσμο της Πρέβεζας, προσθέτοντας: «Ο κόσμος θα βοηθήσει, όπως κάνει πάντα. Τα εισιτήρια διαρκείας πάνε πολύ καλά. Κάνουμε προσπάθειες να βρούμε και χορηγούς που θα διαφημίζονται μέσω της ομάδας και των αγώνων της. Το μπάτζετ είναι ασφαλώς μειωμένο σε σχέση με πέρσι ώστε να μπορέσει η διοίκηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αναμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα τοποθέτησης νέου χορτοτάπητα στο γήπεδο “Αθανασία Τσουμελέκα” και να γίνει ανακαίνιση των χώρων. Έχουμε τη διαβεβαίωση του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου ότι όλα αυτά θα γίνουν σύντομα».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Βασιλειάδης ανέφερε: «Ευχόμαστε να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα και να μην υπάρξουν λόγω κορονοϊού τα περσινά προβλήματα. Η ομάδα θα αγωνιστεί με αξιώσεις και πιστεύουμε ότι θα γίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με συμμετοχή και άλλων αξιόλογων ομάδων για να υπάρχουν περισσότεροι φίλαθλοι στα γήπεδα. Στον ΠΑΣ Πρέβεζα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα που θα το αγκαλιάσει ο κόσμος της περιοχής».

Προηγούμενο Άρθρο

Κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις του έργου της παρακάμψης της Αρχαίας Νικόπολης

Επόμενο Άρθρο

“Απαγορευτικό” για αυτοκίνητα στο Πευκάκια από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...