Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 2:29

Ο Μιχάλης Τσεντσερής σε κολυμβητικούς αγώνες κατάβασης ποταμού στην Ισπανία

Ο Πρεβεζάνος Μιχάλης Τσεντσερής συμμετείχε ως ερασιτέχνης αθλητής στους κολυμβητικούς αγώνες κατάβασης ποταμού στην Ισπανία.
Όπως ο ίδιος δηλώνει στο προσωπικό του προφίλ, ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό του, όπου στα 44 χρόνια του λοιπόν κατάφερε μετά το Μιλάνο ως ερασιτέχνης αθλητής να λάβει ακόμη μία αθλητική πρόκληση.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο 24 Ιουλίου το απόγευμα στην πανσέληνο του Ιουλίου έλαβε μέρος σε αγώνα κολυμβητικής κατάβασης ποταμού που διοργανώνεται εδώ και 19 χρόνια στη μαγευτική Ισπανία ανάμεσα σε 160 μόνο αθλητές λόγω covid19 τη φετινή χρονιά.
Το πιο δύσκολο στοιχείο πέραν της απόστασης που ήταν περίπου  13-14κμ και των τεχνικών δυσκολιών ήταν η συμμετοχή όλων των αθλητών του αγώνα στο ποτάμι να κολυμπήσουν υποχρεωτικά μόνο με κολυμβητικό μαγιό!!
Η συμμετοχή του Μιχάλη ήταν η πρώτη φορά όπου αθλητής από την Ελλάδα έλαβε συμμετοχή σε αυτή την διοργάνωση που είχε έντονο το πολιτιστικό στοιχείο πέραν από το αθλητικό.
Ο Μιχάλης Τσεντσερής είναι γνωστός χειμερινός κολυμβητής και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα.
Άλλωστε ο Μιχάλης έχει κολυμπήσει σε αρκετά ποτάμια της Ηπείρου και η διαφορά του νερού των Ελληνικών ποταμών με αυτό της Ισπανίας δεν είχε μεγάλη διαφορά.
Ο ίδιος γράφει στο προσωπικό του προφίλ:
Από τους πιο δύσκολους κολυμβητικούς αγώνες που έχω κάνει.
Μη ξεγελά κανέναν το ποτάμι και η απόσταση των 13ΚΜ. Με διαιτητές της Καταλανικής ομοσπονδίας κολύμβησης, μόνο με μαγιό, απαγορεύεται το ρολόι και στην διαγωνιζόμενη υποομάδα των αθλητών καθότι ο αγώνας είχε βαθμολογία όσοι νεαροί Ισπανοί κολυμβητές δεν πήγαν στους Ολυμπιακούς με το πόλο ή την κολύμβηση!!Σημαδούρες ζιγκ ζαγκ που έπρεπε να περάσεις ανάμεσα (σαν το κανόε καγιάκ) κατά μήκος του ποταμιού που σε κάποια σημεία η δίνη του νερού σε κρατούσε ¨καρφωμένο”. Ρέμα δυνάτο ευνοϊκό αλλά μόνο σε κάποια σημεία και αντίθετο υπόγειο στα περισσότερα που δε σε αφήνε να προχωρήσεις.
Μοναδική δύσκολη ομολογουμένως εμπειρία σε μία άριστη διοργάνωση με πάνω από 25 κανό και σκάφη για 158 αθλητές.
Τερματίσαμε..τέλος καλό όλα καλά….
ΥΓ. Στην Ήπειρο τα ποτάμια είναι πιο κρύα, ο παρατεταμένος καύσωνας εδώ και εβδομάδες είχε ανεβάσει αρκετά τη θερμοκρασία του νερού.
Αμέσως μετά τον τερματισμό του ο Μιχάλης Τσεντσερής φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία. Πολλά συγχαρητήρια Μιχάλη και πάντα επιτυχίες.
Προηγούμενο Άρθρο

Κοινότητα Κρανιάς: Το άγαλμα του Φώτο Μπόμπορη στην πλατεία του χωριού

Επόμενο Άρθρο

Κοινότητα Βρυσούλα: Απαγορεύεται το πότισμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...