Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 11:28

Ο ”ΕΥΤΥΧΟΣ” σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολη (βίντεο-φωτογραφίες)

Την δημιουργία μίας νέας εταιρίας ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ χαρακτήρα παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πρέβεζας,ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας και πρώην Γ.Γ. ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Τρυφωνίδης, ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Ζάχος, ο Ακαδημαϊκός Ανδρέας Τζάκης και ο πρώην Γ.Γ Τουρισμού Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος.

Το όνομα της εταιρίας ‘ΈΥΤΥΧΟΣ” που πήρα το όνομά της από έναν συμπατριώτη μας αγρότη, τον οποίον συνάντησε χάραμα στους λόφους της Νικόπολης, τον Σεπτέμβριο του 31 π.X  ο Οκταβιανός, καθώς πήγαινε για δουλειά στα χωράφια του με το γαϊδουράκι του.

Τον ρώτησε ο Οκταβιανός: Πως σε λένε. Εύτυχο… του απάντησε και το γαϊδουράκι σου;  Νίκων.

Ο Οκταβιανός το θεώρησε καλό οϊωνό, μήνυμα των Θεών και απεφάσισε την επίθεση όπου και νίκησε στην Ναυμαχία του Ακτίου.

Στο Μνημείο του Αυγούστου στην Νικόπολη υπήρχε μια σύνθεση-άγαλμα του ΕΥΤΥΧΟΥ και του υποζυγίου του.

Αναγνώριση της έμμεσης συμβολής τους, στην νίκη του Οκταβιανού απέναντι στον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα.

Ο ΕΥΤΥΧΟΣ είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που ενδιαφέρεται για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων όπως Αρχαία Νικόπολη, Αρχαία Κασσώπη, Νεκρομαντείο, καθώς και άλλων αρχαιολογικών χώρων στο Ν. Πρέβεζας, όπου αποτελούν ένα άϋλο Πολιτιστικό Κεφάλαιο τεράστιας αξίας, που παραμένει στην ουσία αναξιοποίητο.

Ο πρώην Βουλευτής και πρώην Γ.Γ. ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Τρυφωνίδης

”Η περιοχή μας είναι προικισμένη με φυσικές ομορφιές, ωραίες παραλίες, θαυμάσιο κλίμα, σπάνια οικοσυστήματα, εξαιρετική γαστρονομία κλπ. Αλλά το Πολιτιστικό της Κεφάλαιο αν και μοναδικό και μεγάλης αξίας δεν έχει αναδειχθεί και πολύ περισσότερο αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε” τόνισε ο Γιώργος Τρυφωνίδης κατά την παρουσίαση την νέας αυτής εταιρίας και συνέχισε: ”Είμαι ευγνώμων γιατί στην πρωτοβουλία αυτή  συμμετέχουν ξεχωριστές προσωπικότητες της Χώρας. Όπως:

Ο Ακαδημαϊκός Ανδρέας Τζάκης

Ο Ακαδημαϊκός  ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΗΣ, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν βουλευτής Ηλείας  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους,  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τουρισμού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ και ο  γνωστός αρχαιολόγος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΟΣ. Αυτόν που  με την αγάπη και το πάθος του για την Νικόπολη, και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια έγραψε Ιστορία, ενώ Διαφύλαξε την Νικόπολη και αυτή είναι η πρώτη του μεγάλη προσφορά, για να ακολουθήσει το πολύτιμο έργο του. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ανάδειξη  και αξιοποίηση του Πολιτιστικού μας Κεφαλαίου”.

Ο πρώην Γ.Γ. Τουρισμούς Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

Και οι 4 μέλη του ΕΥΤΥΧΟΥ που πήραν τον λόγο δήλωσαν ότι σκοπός της δημιουργίας της εταιρίας δεν είναι να υποκαταστύσουν το Κράτος. Στόχος τους είναι να γίνουν ο καταλύτης για διάφορες δράσεις που θα αναδείξουν την Περιοχή μας, στην οποία έχουμε την τύχη να ζούμε.

Ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Ζάχος

Ο κ. Τρυφωνίδης καταλήγοντας είπε:” Είναι τεράστια πηγή ΑΥΛΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, που πρώτοι εμείς οι πολίτες του Νομού πρέπει να συνειδητοποιησουμε και να εκμεταλλευτουμε.  Μπροστά μας είναι μια  πρόκληση για να δώσουμε τεράστια ώθηση στην Κοινωνική, Οικονομική, και Τουριστική ειδικότερα αναβάθμιση της Περιοχής μας. Καθόμαστε μεταφορικά πάνω σε μια τεράστια «πετραιολοπηγη»!, την ύπαρξη της οποίας αγνοούμε, όπως ανέφερε διακεκριμένος  Άγγλος Αρχαιολόγος. Η αξιοποίηση αυτή θα πρέπει να γίνει με σχεδιασμό, περιβαλλοντική ευαισθησία και με αειφορία ώστε να διαφυλαχτεί η κληρονομιά που έχουμε”.

Δείτε την παρουσία του ΕΥΤΥΧΟΥ στο βίντεο που ακολουθεί:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Το Επιμελητήριο φορέας υλοποίησης σεμιναρίων ανέργων με 1250 ευρώ αλλά καταρτιζόμενο

Επόμενο Άρθρο

Κάλεσμα του Φιλαθλητικού στον κόσμο για τον σημαντικό αγώνα του Σαββάτου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...