Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 3:37

Ο Δήμος Πρέβεζας υποδέχτηκε τα μέλη της Ενωσης Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Stanford στο λιμάνι της πόλης

Μια γεύση από τη φιλοξενία, τα τοπικά προϊόντα και  την παράδοση της Πρέβεζας πήρε σήμερα το πρωί  ομάδα   περίπου 50 ατόμων της Ένωσης Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Stanford  της Καλιφόρνια οι οποίοι επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο  SH  Diana που  “έδεσε” στο λιμάνι  της  πόλης στο πλαίσιο  της συνεργασίας  του Δήμου Πρέβεζας  με το  Thalassa Journeys.

Τους διακεκριμένους επισκέπτες  που ως λάτρεις της  ιστορίας επέλεξαν να επισκεφθούν την  Αρχαία Δωδώνη και τη Νικόπολη, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας   παρουσία της ειδικής  συμβούλου  του  δημάρχου  Γιώτας  Γεωργάκου  με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο Τουρισμού Λεωνίδα Αργυρό.

Ο Δήμος είχε ετοιμάσει ένα μικρό μπουφέ με τοπικά προϊόντα  ως καλωσόρισμα ενώ το χορευτικό του Δήμου  παρουσίασε  παραδοσιακούς  χορούς στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των επισκεπτών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός  μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Νίκου  Γεωργάκου,  ευχαρίστησε την ομάδα  για το ενδιαφέρον  και την αγάπη της  για  την  ιστορία της περιοχής μας  ενώ  απένειμε πλακέτα στον καπετάνιο του πλοίου  Kai Ukonen μαζί με λεύκωμα για την Πρέβεζα και τοπικά προϊόντα.

Αντίστοιχα δώρα δόθηκαν στον καθηγητή Marsh McCall,  στον hotel director Oliver Gomes  καθώς και στα  υπόλοιπα μέλη της ομάδας τα οποία το βράδυ της Πέμπτης κι αφού επιστρέψουν από Αρχαία  Δωδώνη και Νικόπολη θα έχουν την ευκαιρία  να  περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της  Πρέβεζας.

Επιδίωξη του Δήμου Πρέβεζας  είναι να  “κεντρίσει” το ενδιαφέρον καθηγητών από κορυφαία του κόσμου έτσι ώστε  να αναπτυχθεί στην περιοχή μας ο  ακαδημαϊκός τουρισμός.

Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγο καιρό    ο κ. Αργυρός είχε συνάντηση με τον ομότιμο καθηγητή του  University of  South Florida   William Murray  ο οποίος τον ενημέρωσε  για την εργασία της τρισδιάστατης  απεικόνισης  των επιγραφών του Μνημείου  του Αυγούστου καθώς και των υποδοχών όπου είχαν τοποθετηθεί τα ορειχάλκινα έμβολα από το στόλο των «ηττημένων» της ναυμαχίας του Ακτίου Αντώνιου και Κλεοπάτρας   ενώ στην ίδια προσπάθεια εντάσσεται η εξαιρετική διάλεξη  που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου   Cornell  Barry Strauss  και αφορούσε το  γνωστό ανά τον κόσμο ιστορικό γεγονός της ναυμαχίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Δωρεά στο γηροκομείο της Ι. Μ. Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική “Ορφέας” προς τιμήν του Φίλιππα Πανταζή

Επόμενο Άρθρο

Ορίζοντες Ηπείρου: Περιόδευσαν με “Πρόγραμμα στους πολίτες” στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...