Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 18:42

Ο Δήμος Πρέβεζας παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου MileSTONES III (pics)

Το πρωΐ της Πέμπτης ο Δήμος Πρέβεζας παρουσίασε σε ανοικτή εκδήλωση τα αποτελεσμάτων του έργου MileSTONES III, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική πολιτιστική συνεργασία ως εργαλείο για μια ισχυρότερη τουριστική ικανότητα και ανάπτυξη.

Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο Διώνη Πρέβεζας, παρουσία του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Δαρδαμάνη, του αντιμάρχου ΔΕ Λούρου Νίκου Παγγέ, του αντιδημάρχου ΔΕ Ζαλόγγου Γιώργου Σαργιάνογλου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδα Αργυρού, του προέδρου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Φώτη Ζέρβα, την ανεξάρτητής δημοτικής συμβούλου Αθηνάς Κωνσταντάκη, καθώς και εκπροσώπων τουριστικών φορέων.

Το έργο MileSTONES III, έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης και παρουσιάστηκε από τους εταίρους του έργου στο ξενοδοχείο Dioni, προς όλους τους οφελούμενους.

Το έργο MileSTONES III έχει υλοποιήσει διάφορες δράσεις για την ενίσχυση της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του τουρισμού. Βασικοί πυλώνες του έργου περιλαμβάνουν τη δημιουργία διασυνοριακών διαδρομών, δράσεις επικοινωνίας και τεχνικά έργα όπως η δημιουργία εκθεσιακού χώρου λαογραφίας στη Δωδώνη και η ανακαίνιση πολιτιστικών χώρων στη Φοινίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Αυλώνας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εκπροσώπους των εταίρων, προσφέροντας πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου. 

Το έργο MileSTONES III συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος InterregIPACBC«Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

Προηγούμενο Άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (10 Δεκεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2023)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...