Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 9:22

Ο Δήμος Πρέβεζας απομακρύνει προς ανακύκλωση πάνω από 50 χαρακτηρισμένα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται από 29 Ιουνίου 2022, οι επιχειρήσεις του Δήμου Πρέβεζας για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Η αρχή έγινε από την  Λ .Ιωαννίνων, το Πυροβολικό και την οδό Προφήτη Ηλία παρουσία του δημάρχου  κ. Νίκου Γεωργάκου, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Γρηγόρη Κουμπή, του διευθυντή του τμήματος Αγρ. Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Καζούκα και κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ υπήρξαν θετικά σχόλια από τους περίοικους.

Η απομάκρυνση των πάνω από 50 οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένα διεξάγεται σε συνεργασία με τον ανάδοχο του σχετικού διαγωνισμού και έχει  σκοπό την απελευθέρωση πολύτιμου δημόσιου χώρου και θέσεων στάθμευσης καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και την αναβάθμιση της αισθητικής των γειτονιών από την άσχημη εικόνα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Σήμερα μετά την ολοκλήρωση και του σχετικού διαγωνισμού για την εύρεση αναδόχου της επιχείρησης απομάκρυνσης – ανακύκλωσης, βάζουμε ένα τέλος στη διαχρονική άσχημη αλλά και με επικινδυνότητα για τη δημοσία υγεία κατάσταση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα όρια του Δήμου μας.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη δράση αυτή που αναβαθμίζει λειτουργικά το Δήμο και ενδεικτικά σας αναφέρω ως παράδειγμα ότι  50 οχήματα που απομακρύνονται απελευθερώνουν περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου. Επίσης πρόκειται για μία δράση ευθύνης προς τους δημότες και τους επισκέπτες μας αλλά και προς την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος διότι αυτά τα οχήματα θα οδηγηθούν για ανακύκλωση σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Καλώ όλους τους δημότες να ειδοποιούν όταν εγκαταλείπουν ένα όχημα ή και έχουν εντοπίσει – ως προς τις προδιαγραφές χαρακτηρισμού ως εγκαταλελειμμένου_ κάποιο όχημα  στην περιοχή τους είτε με τηλέφωνο στο Δήμο είτε με ψηφιακή ενημέρωση διαμέσου της αμφίδρομης ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Πρέβεζας της Novoville.

Κάθε εκατοστό του δημοτικού χώρου ανήκει στους δημότες και είναι πολύτιμο και ιδιαίτερα για  εμάς που είμαστε και ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος διεθνής τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, κάθε θέση στάθμευσης επιπλέον μετρά διπλά κατά την τουριστική περίοδο.»


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ρούχων από τον Δήμο Πάργας

Επόμενο Άρθρο

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Κουμπή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...