Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 10:58

Ο Γολγοθάς συνεχίζεται για την 11χρονη Παρασκευή – Στο onprevezanews μιλάει αποκλειστικά ο δικηγόρος Απόστολος Τάσσης

Πολύ σοβαρότερος τελικά από ότι εκτιμήθηκε στην αρχή, αποδείχθηκε ο τραυματισμός της 11χρονης ανήλικης για το ατύχημα που συνέβη πριν ένα μήνα στην  οδό Επτανήσου, (βλ εδώ), για το οποίο είχε χρειασθεί να μεταφερθεί εσπευσμένα με αεροπλάνο στην Αθήνα.  Στο ίδιο ατύχημα είχαν τραυματισθεί και ο αδελφός της αλλά και ο πατέρας της ελαφρότερα.

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας κ Απόστολο Τάσση, από την ημέρα του ατυχήματος η ανήλικη και η οικογένειά της ζουν έναν πραγματικό Γολγοθά, μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία. Μετά την έξοδό της από το Αγλαία Κυριακού η ανήλικη χρειάσθηκε να εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο ΠΓΝΙ, όπου διαπιστώθηκε ότι η διάρκεια αποθεραπείας της θα είναι εξαιρετικά μεγάλη και δύσκολη, λόγω σοβαρότατων επιπλοκών που προέκυψαν.Έτσι επανέρχεται και πάλι το θέμα με την οδό Επτανήσου. Στην αρχή φταίγανε τα φανάρια, η σήμανση και οι κατασκευαστικές ατέλειες. Τώρα τι φταίει; Ο δρόμος αυτός που είναι ένας από τους βασικούς δρόμους προς την έξοδο της πόλης, έχει καταντήσει καρμανιόλα,  με καθημερινά σοβαρά ατυχήματα. Από τη στιγμή που οι οδηγοί εξακολουθούν να μην δείχνουν τη δέουσα προσοχή, έχει απασχολήσει τους αρμοδίους το ενδεχόμενο λήψεως πρόσθετων μέτρων; Ακόμη και της διαπλάτυνσης και κατασκευής διαχωριστικής νησίδας; Κι αφού κάτι τέτοιο θα απαιτούσε χρόνο, μελέτες και σοβαρή προσπάθεια, μήπως έως τότε θα έπρεπε να ενταθούν η αστυνόμευση και οι τροχονομικοί έλεγχοι της συγκεκριμένης οδού;

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 11χρονης Απόστολος Τάσσης

Σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, υπενθυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα περίπου, ημιφορτηγάκι με κατεύθυνση από Πρέβεζα προς την έξοδο της πόλης, προσπάθησε να στρίψει αριστερά επί της οδού Επτανήσου παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Έτσι παρεμβλήθηκε της πορείας Ι.Χ που κινούνταν κανονικά με κατεύθυνση προς Πρέβεζα, με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να συγκρουσθούν μεγάλη δύναμη πλαγιομετωπικά.Η ζώνη ασφαλείας που σε άλλες περιπτώσεις σώζει ζωές, στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης δεν ήταν σε θέση να αποτρέψει τον σοβαρό τραυματισμό των εσωτερικών οργάνων της ανήλικης, η οποία υπέστη ρήξη αορτής. Το ανήλικο κορίτσι, αφού μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε τελικά στο ΠΓΝ Ιωαννίνων, χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροπλάνο στην Αθήνα μέσα στη νύχτα. Για το περιστατικό αυτό, η πολιτεία έδειξε τα αντανακλαστικά της και επενέβη ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (βλ προηγούμενο δημοσίευμά μας) ο οποίος και έδωσε εντολές να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε άμεσα να γίνει αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού. Λόγω των καιρικών συνθηκών που απαγόρευαν την προσγείωση του αεροπλάνου στα Γιάννενα, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και τελικά το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Άκτιο και από εκεί πέταξε με αεροπλάνο στην Αθήνα (βλ προηγούμενο δημοσίευμά μας)

Προηγούμενο Άρθρο

Τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας, ζητά ο Σύλλογος “Δύναμη”

Επόμενο Άρθρο

Τοποθετήθηκαν πληροφοριακές πινακίδες για το Ζάλογγο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...