Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 21:01

Ο Γιάννης Μπούρης στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2023™ στις Βρυξέλλες

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2023™  που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 14 Νοεμβρίου, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από το Eurochambres σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η 6η έκδοση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των Επιχειρήσεων 2023TM (EPE ) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εκδήλωση σε επίπεδο ΕΕ, δίνοντας το λόγο απευθείας στους επιχειρηματίες.

Η Eurochambres συγκέντρωσε περισσότερους από 700 επιχειρηματίες, προερχόμενους από 43 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι είχανν την ευκαιρία να “γίνουν” μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP) για μία ημέρα, συζητώντας και ψηφίζοντας για μερικά από τα πιο κρίσιμα θέματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης.

Η ΕΠΕ είχε ως στόχο να φέρει τις επιχειρήσεις και τα θεσμικά όργανα πρόσωπο με πρόσωπο για μία ημέρα, ώστε να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση, και να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να συζητήσουν άμεσα με τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και να τους παράσχουν άμεση ανατροφοδότηση εκ των κάτω προς τα άνω σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της EPE, οι επιχειρηματίες άσκησαν επίσης το δικαίωμα ψήφου τους σε σημαντικά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις της ΕΕ. Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών παρουσιάστηκε από το Eurochambres στους αρμόδιους πολιτικούς συνομιλητές από όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ως “η φωνή των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων”.

Με βάση τη σύγκριση των πολιτικών προτεραιοτήτων για το 2023 που προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2023 και το Eurochambres, εντοπίστηκαν τρεις τομείς ενδιαφέροντος για συζήτηση: ενέργεια, δεξιότητες και εμπόριο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης δήλωσε για την συμμετοχή του στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2023™ στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

”Μεγάλη τιμή να συμμετέχω ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες.

Συζήτηση και ψηφοφορία για την ανάγκη γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς εργασίας, τονίζοντας τον ρόλο της δια βίου μάθησης ,την καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις ΜΜΕ ,την

αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης καθώς και την θωράκιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων”.

Προηγούμενο Άρθρο

WTM 2023: Προοπτικές περαιτέρω αύξησης τουριστών στην Ήπειρο από την Βρετανία

Επόμενο Άρθρο

Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...