Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 10:26

Ο Βασίλειος Κώνστας για την απόφαση της Συγκλήτου για την μεταφορά του τμήματος Λογιστικής

Η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου τόσο στους τύπους όσο και στην ουσία, μου επανέφερε στη μνήμη όσα τραγικά είχα ζήσει ως φοιτητής την δεκαετία του ογδόντα αντιπαλεύοντας το τότε αυταρχικό καθηγητικό κατεστημένο του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Ήλπιζα ότι τα πράγματα θα είχαν αλλάξει, αλλά με λύπη μου διαπιστώνω ότι η κατάσταση διαιωνίζεται και ο τότε νεαρός κ. Αλμπάνης, από σφοδρός υποστηρικτής του δικαίου, έχει μετατραπεί σε μέρος του συστήματος και τώρα υλοποιεί όσα τότε αντιμάχονταν.
Ο κ. Πρύτανης και η Σύγκλητος γνωμοδότησαν υπέρ της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα μιας μικρής κάστας καθηγητών, οι οποίοι παρανομούντες διαμένουν στα Ιωάννινα ενώ διδάσκουν 100 χιλιόμετρα μακριά.
Αυτή η επαίσχυντη γνωμοδότηση οδηγεί σε οικονομικό και πολιτιστικό μαρασμό όχι μόνο την πόλη της Πρέβεζας αλλά και όλη τη γύρω περιοχή.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να κρίνω τώρα τους πολιτικούς παράγοντες της Πρέβεζας, αν και είναι φανερό ότι αυτοί δεν έπραξαν όσα έπρεπε να πράξουν με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την τραγική κατάληξη.
Θα τους κρίνω όμως και μάλιστα σκληρά, εάν τελικά δεν καταφέρουν να ανατρέψουν τη γνωμοδότηση της Συγκλήτου και δεν επιτύχουν τη λήψη από το αρμόδιο Υπουργείο και κατ επέκταση την ίδια την Κυβέρνηση, της πολιτικής πια απόφασης για παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα.
Αν κρίνω από τις αρχικές δηλώσεις τους, τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενθαρρυντικά γι αυτό, ας αναλογιστούν το βάρος που επωμίζονται και ας αντιληφθούν ότι η δημιουργία κοινού μετώπου είναι μονόδρομος και πέρα από πολιτικές περιχαρακώσεις.
Στο μέτρο που μου αναλογεί και μη αποποιούμενος την προσωπική μου ευθύνη δηλώνω την διαθεσιμότητά μου στον κοινό αγώνα που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα για μπορέσει να γιγαντωθεί και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κώνστας Βασίλειος
Αντιστράτηγος  Π.Σ. ε.α.
Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ζηρού

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στροφή στο μέλλον για Πανεπιστήμιο: ”Η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία”

Επόμενο Άρθρο

Εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου Πάργας (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...