Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 14:24

Ο ανεξάρτητος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι…

Αν και είναι νωρίς ακόμη για τις δημοτικές εκλογές, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να διεκδικήσουν τον δήμο της Πρέβεζας.

Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ”φωνάζουν” για ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ενώ κατά την παρουσία τους σε κομματικές εκδηλώσουν, λαμβάνοντας τον λόγο ζητούν την στήριξη.

Πως λοιπόν μπορεί κάποιος από τη μία να δηλώνει ανεξάρτητος και από την άλλη να ζητά ή να επιδιώκει την στήριξη κάποιου κόμματος;

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε και με τον αντιστράτηγο Ε.Α της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Σιόρεντα, ο οποίος στην ραδιοφωνική εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Γιάννη Βασιλειάδη, τόνισε όχι μία, αλλά πολλές φορές ότι επιθυμεί την καθοδό τους ως ανεξάρτητός, χωρίς να αποκλείει υποψήφιους από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στην αίθουσα της Θεοφανείου και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, ζητούσε την στήριξη του κόμματος.

Βέβαια κατά την διάρκεια της συνέλευσης ”έφευγαν” μέσα από την αίθουσα ”μπιλιετάκια” προς τοπικά Μ.Μ.Ε, που ούτε καν ήταν στην αίθουσα καθοδηγούμενα προς μία κατεύθυνση.

Φαίνεται ότι ορισμένοι πίσω από τις κλεισμένες πόρτες μίας κατ’ αλλά κλειστής κομματικής συνέλευσης, επιδιώκουν να περάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, ενώ τους υπόλοιπους που δήλωσαν ενδιαφέρον ούτε καν τους βλέπουν.

Η καταφανέστατη πλέον προτίμηση των κομματικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ και η “δουλειά” που γίνεται στα καφενεία και δεξιά και αριστερά, έχει αρχίσει και ενοχλεί αρκετά από τα παραδοσιακά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν συνηθίσει άλλες διαδικασίες στο κόμμα τους, πιο ανοικτές και πιο δημοκρατικές και όχι “υπόγειες διαδρομές” και συζητήσεις πίσω από “κλειστές πόρτες”.

Αυτές οι καταστάσεις θυμίζουν κόμματα του παρελθόντος. Υπήρξαν μάλιστα και δημοσιεύματα πως θέλησαν να πετάξουν έξω δημοσιογράφους από πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιο χώρο, επειδή ενοχλήθηκαν κάποιοι.

Η ταμπέλα του “ανεξάρτητου” πάντως θα φορεθεί πολύ σε αυτές τις εκλογές. Ίσως επειδή τα κόμματα πλέον επηρεάζουν ελάχιστα την τοπική αυτοδιοίκηση… Αρκεί να το αντιλαμβάνονται αυτό βέβαια και οι τοπικοί γραμματείς…

Προηγούμενο Άρθρο

Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

15ετης παραχώρηση κτιρίου από τον Δήμο Πάργας για την προβολή του οικοσυστήματος του Αχέροντα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...