Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 20:29

Ο Αναστασίου, η Πρέβεζα και η σημερινή βράβευση

Ο Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ιωαννίνων και τα μέλη του από την περιοχή Πρέβεζας/Λευκάδας, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα τιμήσουν τον προπονητή του Παναιτωλικού Γιάννη Αναστασίου.

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 20.00 στο CELEST BAR-RESTAURANT στην Μαρίνα Πρέβεζας. Γιατί τον Γιάννη Αναστασίου και όχι κάποιον άλλον; Γιατί ο Αναστασίου ξεκίνησε επαγγελματικά την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1990 μεταγράφηκε από την Ακροποταμιά Άρτας και στον ιστορικό σύλλογο της πόλης του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Εθνικό Πειραιώς, ΟΦΗ, Άντερλεχτ, Ρόντα, Άγιαξ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Αλμέρε Σίτι ΦΚ. Ως προπονητής εργάστηκε σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και τώρα στον Παναιτωλικό. Αυτές τις ημέρες είναι και από τα κεντρικά πρόσωπα στη σκηνή του πρωταθλήματος λόγω της πολύ καλής πορείας της ομάδας του Αγρινίου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Κατά πολλούς, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λίγκας.
Ο Αναστασίου, είχε συμπαίκτες στον ΠΑΣ Πρέβεζα τον σημερινό αντιπρόεδρο του συνδέσμου προπονητών Δημήτρη Κλείτσα και τον πρώην πρόεδρο του Θανάση Χαρίση. Το 2016, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και είχε βγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μέσω του Γιάννη Αναστασίου, έγιναν προσπάθειες για να γίνει φιλικό με τους βετεράνους του Άγιαξ στα Γιάννινα.

Ο αντιπρόεδρος των προπονητών Δημήτρης Κλείτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «Η.Α» μίλησε και για τον Γιάννη Αναστασίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις για να έρθουν οι βετεράνοι του Άγιαξ στα Γιάννινα. Προγραμματίζαμε αυτό το ιστορικής σημασίας φιλικό για το 2016 που βγήκε ο ΠΑΣ για πρώτη φορά στην Ευρώπη και γιόρταζε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Εκείνη την εποχή ήταν ακόμη στην Ολλανδία ο Γιάννης Αναστασίου, φίλος και παλιός συμπαίκτης μου στον ΠΑΣ Πρέβεζα, και μέσω αυτού γινόταν οι επαφές. Είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, προγραμματίσαμε τα πάντα για τη διαμονή τους, τις τουριστικές περιηγήσεις που θα κάναμε σε τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου και της Λευκάδας. Τους στείλαμε το πρόγραμμα και περιμέναμε την τελική απάντησή τους. Τελικά είχαν πρόταση από τον Χονγκ Κονγκ για δεκαπέντε ημέρες και προτίμησαν να πάνε εκεί».

Για τη συνύπαρξή τους στον ΠΑΣ Πρέβεζα ανέφερε: «Μετά τον ΠΑΣ πήγα για λίγο στον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Είχαμε πολύ δυνατή ομάδα στη Γ’ Εθνική με πρόεδρο τον Τερνέζη. Τότε είχε έρθει πιτσιρικάς από τα τοπικά της Άρτας ο Γιάννης Αναστασίου. Χτύπησε ο σέντερ φορ που είχαμε και δόθηκε η ευκαιρία στον Γιάννη να δείξει το ταλέντο του. Ζήτησε ο Λεβεντάκος που ήταν προπονητής να τον στηρίξουμε εμείς οι παλιότεροι για να μην φοβηθεί. Ο Αναστασίου τα πήγε πολύ καλά. Εγώ ήθελα να τον φέρω στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Λεβεντάκος τον πήγε στον Εθνικό Πειραιώς γιατί έδωσε στην Πρέβεζα περισσότερα χρήματα».

Ο αείμνηστος Πέτρος Λεβεντάκος περιγράφει πως έγινε η μεταγραφή Αναστασίου στον Εθνικό

Ο Λεβεντάκος για τη μεταγραφή Αναστασίου

Η μεταγραφή του Γιάννη Αναστασίου από την Ακροποταμιά Άρτας στον ΠΑΣ Πρέβεζα, έγινε το καλοκαίρι του 1990 με υπόδειξη του προπονητή Γιώργου Σιόντη. Έναν χρόνο μετά μεταγράφηκε στον Εθνικό Πειραιώς. Ο αείμνηστος Πέτρος Λεβεντάκος, που ήταν τότε προπονητής στην Πρέβεζα, στο βιβλίο του «Το δέκα το καλό» γράφει για την μεταγραφή Αναστασίου από τον ΠΑΣ Πρέβεζα στον Εθνικό: «Στην Πρέβεζα βρήκα τον Γιάννη Αναστασίου που ήταν μεγάλο ταλέντο. Είχε ένα μεγάλο χάρισμα, δούλευε με επιτυχία και το κεφάλι. Ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντίπαλες άμυνες. Αν και σωματώδης, είχε πολύ καλά αντανακλαστικά, ήταν καλός σουτέρ. Στην ομάδα της Πρέβεζας ήταν ο σκόρερ και η πορεία μας πολύ καλή. Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος που τον πίστεψε ότι μπορούσε να πάει στην Α’ Εθνική. Είχε και αδαμάντινο χαρακτήρα που δεν είχαν άλλοι χαρισματικοί παίκτες. Γι’ αυτό δεν έκαναν και την καριέρα που έκανε ο Γιάννης και πήγαν σαν…το σκυλί στο αμπέλι».

Γιατί πήγε Εθνικό και όχι στην Παναχαϊκή

Στη συνέχεια ο Πέτρος Λεβεντάκος σημειώνει ότι είχε δύο επιλογές για να προτείνει για μεταγραφή τον Αναστασίου. Ήταν οι πρώην ομάδες του Παναχαϊκή και Εθνικός Πειραιώς. Σε αυτές που έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Με τον δικό του τρόπο ο Λεβεντάκος γράφει στο βιβλίο γιατί πήγε στον Πειραιά και όχι στην Πάτρα: «Λέω στον Λουκόπουλο, έχω έναν παίκτη που θα βγάλει μάτια. Και μου λέει να τον πάω στην Πάτρα να τον δει ο Μιχαλόπουλος που ήταν τότε προπονητής. Πήγα τον Γιάννη στην Πάτρα και τον φιλοξένησα στο σπίτι μου κάποιες ημέρες. Πήγε στην προπόνηση της Παναχαϊκής και ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Ο παίκτης άρεσε, μόνο που ήταν πολλά τα λεφτά της μεταγραφής κατά τον Λουκόπουλο, ο οποίος μου είπε: «Όλοι αυτοί έρχονται τζάμπα στην Παναχαϊκή!». Και του λέω: «Τι λες ρε άμπαλε που μπερδεύεις τα σκ…. με τις κολόνιες». Έκανα επαφές με τον πρόεδρο του Εθνικού Μάκη Ζουμπουλίδη που τον πήρε αβλεπί. Το παιδί δουλεύοντας έφτασε εκεί ψηλά και δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν”.

Πηγή: agon.gr/


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο InstagramΔιαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πάργας: Ολοκλήρωση απογραφής πληθυσμού

Επόμενο Άρθρο

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Πρέβεζας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...