Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 10:44

ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο – Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι του Γιάννη Βασιλειάδη

Θα μπορούσα να ξεκινήσω να γράφω και να μην μπορώ να βρω ένα τέλος, γιατί δυστυχώς αυτή η κατάσταση φαίνεται να μην έχει τελειωμό στην Πρέβεζα και συχνά γινόμαστε μάρτυρες κακών μαντάτων.

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες η Πρέβεζα έχει θρηνήσει αρκετούς νέους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο και μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει ή δει κανέναν να κάνει κάτι για αυτό, έστω ως ένα μικρό δείγμα ότι μπορούμε να αλλάξουμε έστω και λίγο την μαύρη αυτή εικόνα.

Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, άλλος λίγο, άλλο πολύ, όλοι έχουμε μερίδιο σε αυτή την εικόνα, όπου το αίμα αθώων ανθρώπων κάνει την άσφαλτο ΚΟΚΚΙΝΗ.

Οι αιτίες των τροχαίων πολλές και μην μου πει κάποιος ότι δεν γνωρίζει έστω και κάποια.

  • Αλκοόλ
  • Αντικανονική προσπέραση
  • Ανικανότητα οχήματος
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Μη χρήση κράνους ή ζώνη ασφαλείας
  • Ανικανότητα οδηγού λόγω μεγάλης ηλικίας
  • Απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο
  • Ελλιπής σήμανση

και πολλοί άλλοι λόγοι οδηγούν νέους κυρίως ανθρώπους σε έναν άλλον κόσμο, αφήνοντας πίσω όλους εμάς να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην ραδιοφωνική μου εκπομπή στο Ράδιο Πρέβεζα 93 το μεσημέρι της Δευτέρα έκανα αναφορά στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε το Σάββατο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 27χρονου συμπολίτη μας.

Για μια ακόμη φορά κάνω αναφορά στην οδηγική συμπεριφορά των νέων, κυρίως εκείνων που οδηγούν δίκυκλα χωρίς να φορούν κράνος, αδιαφορώντας για την ίδια τους τη ζωή.

Κάνω λόγω για έλλειψη τροχονομικών προστίμων, παρακαλάω του νέους να αγοράσουν κράνος, ζητάω από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσφέρουν κράνη στους εργαζομενούς τους, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους πολλές ώρες.

Μιλάω για το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, το χειρότερο σε ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς κανείς να συγκινείται να κάνει κάτι να το διορθώσει. Είμαστε ο νομός των μπαλωμάτων και κανείς δεν κάνει κάτι. Καμία διαμαρτυρία, καμία φωνή.

Σε κάθε κλείσιμο της εκπομπής μου τονίζω τρεις λέξεις, λέξεις που σώζουν ζωές…

ΜΑΣΚΑ – ΚΡΑΝΟΣ – ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Και δεν προλαβαίνω να τελειώσω την ραδιοφωνική μου εκπομπή και έχουμε ένα τροχαίο στο Κανάλι και δυστυχώς ένα θανατηφόρο τροχαίο στην καρδιά της Πρέβεζας (δεν θα αναλύσουμε τις λεπτομέρειες και ποιος φταίει).

Προτείνω άμεση σύσκεψη όλων των φορέων (Περιφέρειας, Δήμου, Αστυνομικής Διεύθυνσης, Νοσοκομείου, ΕΚΑΒ, Ιατρικού Συλλόγου, Συλλόγου Εστιατόρων, Επιμελητηρίου, Εμπορικών Συλλόγων, κ.α ), βρείτε λύσεις ΑΜΕΣΑ – ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΛΑΤΟ.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής 01/02/2021

Προηγούμενο Άρθρο

Οι ήρωες των νησιών Ίμια του Ισήδωρου Καρδερίνη

Επόμενο Άρθρο

Το μπάνιο των ονείρων σας ΜΟΝΟ με 699 ευρώ – Μόνο στο Tiles&Bath Store by Maira Antypa

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...